CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Az Országgyűlés Európai Integrációs Ügyek Bizottsága előtt

Az Országgyűlés Európai Integrációs Ügyek Bizottsága előtt a soproni Európa-levél ügye

Oldalainkon többször hírt adtunk már arról, hogy a soproni Kuntz Zoltán tavalyi év folyamán született ötlete nyomán Hillebrand Imre, Juretzky Csaba, Nagy László és dr. Winkler András elhatározták, hogy elkészítik a világ legnagyobb borítékját azzal a céllal, hogy Guinness-rekordot állítsanak ezzel fel.
A magyar Országgyűlés Európai Integrációs Ügyek bizottsága legutóbbi ülésének második - a civil szervezetekről szóló - napirendi pontja során tárgyaltakkal egy időben a soproni delegáció is bemutatkozási lehetőséget kapott.
Az Európa-levél eddigi történetét dr. Winkler András ismertette a bizottsággal, s kérte, hogy a magyar hivatalos szervek, lehetőségükhöz mérten, nyújtsanak diplomáciai segítséget az ügy sikeres előmozdítása érdekében.
Az Európai Integrációs Ügyek Bizottsága ülésén a soproniakat dr. Hörcsik Richárd alelnök köszöntötte. A résztvevők egybehangzó véleménye szerint a civil szervezetek kezdeményezéseire - a magyar közéletben betöltött igen fontos szerepük révén - fokozottan figyelni kell. A bizottság tagjai támogatásukról biztosították az Európa-levél ügyét.
A hazai média mellett több nemzetközi televíziós társaság, rádió és újság is érdeklődött az Európa-levéllel kapcsolatos események iránt.

Csak emlékeztetőül: a 2000. év őszén elkészült gigantikus méretű borítékot először a Sopron Plaza földszinti részén állították fel a szervezők. A 25 kg-os, kartonpapírból készült, 8×4 m méretű, 32 négyzetméteres felületű, Romano Prodinak címzett borítékra már több, mint 22 ezer bélyeg érkezett az ország minden részéről.
Időközben a borítékot a soproni Városháza előterébe szállították, ahol bárki megtekintheti azt.
A legújabb hírek szerint a levelet június elején a Magyar Posta kézbesítené Brüsszelbe, vagy Strassbourgba, amely átadása után - amennyiben diplomáciai segítséggel a szervezés sikeres lesz - a Belgika Bélyeg Világkiállításon is részt vehet.
A szervezők elgondolása szerint a borítékba elhelyezendő levél olyan üzenetet tartalmazna, amellyel a magyar állampolgárok az EU-hoz való csatlakozási szándékukat nyilvánítanák ki. Egy bélyeg megvásárlásával bárki lehetőséget kap arra, hogy így a levél feladójává válhasson. A levél tartalmára pedig a szervezők folyamatosan várják a további javaslatokat a már ismert 9401 Sopron, Pf.: 500, illetve az europalevel@sopron.hu címre, esetleg a cyberpress.sopron.hu, témában indított fórumába.



2001. április 16., hétfő 12:19


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület