CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Igen, ez a felújított épület a volt SOTEX Kultúrház...

Gyermek és Ifjúsági Központ


Közművelődési Közhasznú Társaság formában kezdte meg az új épületben munkáját a Gyermek és Ifjúsági Központ! Deák téri Gyermekek Házából

átköltözve jelentősen bővült az intézmény tevékenysége köre. Az Ady Endre úti épület, mely sokak örömére, befogadja a 3-6 évesektől kezdve a 6- 14 éveseken keresztül a 14-35 éves fiatalokon át a város és vendégeinek felnőtt korosztályait is. Reggel 6- este 10 óráig fogadja vendégeít, természetesen alaptevékenysége a kiscsoportok, szakkörök, tanfolyamok, klubok érdeklődési körök szervezése, működtetése. Az 1998/99-es oktatási - művelődési évadban már közel 40 csoport működik az új épületben. A művészeti ágak, a technika, a természetvédelem mellett megjelennek az önismerettel, egészséges életmóddal kapcsolatos körök is. Az épület tulajdonosa Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Gyermek és Ifjúsági Központ vezetőire és munkatársaira bízta az épület felújításának megszervezését, lebonyolítását, mely 135 munkanap alatt (1998.augusztus 3.- december 15.) megtörtént!

A MESTERVONAL KFT és a Csornai BAUKOM RT. a Gyermek és Ifjúsági Központ - mint használó!

- közművelődési tapasztalataira támaszkodva olyan épületet hozott létre, mely méltán szolgálhatja a XXI. századba átlépő ifjúság közösségi igényét. (Kíemelkedő közös öröm és siker a mozgássérültek kiszolgáltatottságának megszüntetése az úgynevezett korlátkövető lift és a mozgássérültek mosdójának - országosan is egyedülálló - megteremtése ! )
Az idősebb olvasó, ha eddig eljutott az olvasásában, akkor kitalálhatja, hogy melyik ez az épület?

Igen, ez a felújított épület a volt SOTEX Kultúrház, mely sok-sok soproni, ma okozott ifjúsága idején örömöt. Az 1952-ben az Európa hírű WINKLER OSZKÁR tervei alapján művelődési háznak készült épület a lőverek alján varázsát nem vesztve, mint egy másfél évtized után ismét a közösség teremtést, a művelődést, a szabadidő hasznos eltöltését szolgálja.
Az alkalmi szabadidős programokkal várja az intézmény a különböző korosztályokat kicsiknek bábszínházi előadások, játszóházak, szünidei programok, a nagyobbaknak az iskolabálok, tánciskolai koszorúcskák, vagy a könnyű zenei, komo1yzene koncertek, a GYIK- bulik, alternatív zene, színház.... A még-nagyobbaknak az irodalmi, művészeti találkozók, tehetséggondozás, alkalmi összejövetelek, kiállítások, vásárok. A legnagyobbaknak a nosztalgia rendezvények, ötóraí teák, koncertek, "szívesen láttuk- hallottuk" sorozat.
-
Érdemes figyelní az intézmény havi programjairól KÉszü1T plakátokat, kiadványokat, melyeken külön figyelemfelhívó (*) csillaggal jelezzük, hogy a 33%-os kedvezményt biztosító GYIK-kártya melyik rendezvényre érvényes!



1999. január 19., kedd 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület