CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 17., szerda, Rudolf napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

KultúrVáros  

Soproni Tavaszi Napok 2001: sztárokat felvonultató magas színvonalú, színes program

Amint azt a szervezők nevében Horváth Zoltánné kulturális igazgató a sajtó számára szervezett tájékoztatón elmondta, az eddigi hagyományokat követve a tizenkilencedik alkalommal - március 17 és április 1 között - megrendezésre kerülő Soproni Tavaszi Napok 2001 kulturális rendezvénysorozaton a szervezők ezúttal is igyekeztek Sopronba hozni a különlegeset, a nem könnyen elérhetőt.

Az idei - hagyományosnak mondható - mini színházi fesztiválra a soproni Petőfi Színház Spiró György Az imposztor - főszerepben Sinkó Lászlóval - bemutatója mellett több színházat is meghívtak a szervezők. Így és a kassai Thália Színház Peter Shaffer: Black Comedy vígjátéka mellett, a közönségnek a Vidám Színpad parádés szereposztásában - Voith Ági, Bodrogi Gyula, Garas Dezső - Müller Péter Szomorú vasárnap című kamaramusicalét - és a - vidéki fellépést alig vállaló - Vígszínház előadásában Woody Allen: Játszd újra, Sam! romantikus vígjátékát is alkalma lesz megtekinteni. Ez utóbbi előadáson többek között nem kevésbé jelentős sztárokkal mint Kern András, Pápai Erika, Balázs Péter, Halász Judit találkozhat a soproni közönség.
A komolyzenei hangversenyek sorozatának összeállításában egyik fő szempont a helyi művészeti csoportok - Soproni Liszt Ferenc Szinfonikus Zenekar és a Soproni pedagógus Kórus, a Soproni Ütősök - bemutatása mellett a különleges zenei élményt adó vendégek felvonultatása. A rendezvénysorozaton Liszt és Bartók művekből millenniumi zongoraestet ad a Liszt-díjas Hegedűs Endre, és ugyancsak Sopron vendége lesz a Magyar Virtuózok Kamarazenekar.
A Pannonia Med Hotellel való hagyományos együttműködés keretében Halmos Erika és Rétfalviné Süle Nóra kétzongorás előadásában Bartók Béla születésének 120. évfordulója alkalmából rendezett emlékhangversenyre várják a rendezők a zenerajongókat. Ugyancsak az említett helyszín ad otthont az Arabesque trio koncertjének.
A már említett Soproni Liszt Ferenc Szimnfonikus Zenekar és a Soproni Pedagógus Énekkar Dárdai Árpád vezényletével  Szokolay Sándor zeneszerző tiszteletére ad majd ünnepi hangversenyt a Petőfi Színházban.
A jazz rajongóknak ugyancsak csemegével szolgálnak a szervezők: Horváth Kornél és Stoyan Yankoulov ütőhangszeres duó, Lantos Zoltán közreműködésével ad koncertet, a Pannonia Med Hotelben.
A könnyű műfaj kedvelőit szintén különlegességek várják.
A Petőfi Színház lesz a helyszíne az operettgálának, és Presser Gábor előadóestjének.
A Pannonia Med Hotelben már március 4-én nyíló Somogyi Győző grafikai kiállítása és Soproni Horváth József festőművész hagyatékának Caesar-házban látogatható állandó kiállítása ugyanúgy része a szintén hagyományosnak mondható kiállítás-sorozatnak, amelynek keretében az idén a Festőteremben Orosz István grafikus tárlata nyílik majd meg. A Soproni Tavaszi Napok kiállításainak helyszíne 2001-től új kiállítási helyszínnel - Templom utcai Körmendy-Csák Galériával - gazdagodik
Egy régebbi hagyományt felelevenítve, 2001-ben a Soproni Tavaszi Napok rendezvényeinek sorában újból helyt kap a gasztronómia. Új színfoltnak szánják a szervezők a Corso étteremben három alkalommal megrendezésre kerülő, a középkor hangulatát idéző lovagi lakomákat.
Az idei Soproni Tavaszi Napok kínálatának sokszínűsége és a különlegességek jelenléte jelzi, hogy a millenniumi esztendőben a négyéves Pro Kultúra Sopron Kht célja olyan magas színvonalú programok szervezése, amelyek a tradicionális rendezvénysorozat  keretében  méltán emelik a város hírnevét itthon és külföldön egyaránt.

A cyberpress olvasói a Soproni Tavaszi Napok kínálatát a Programajánló oldalain tekinthetik meg.


 



2001. március 03., szombat 12:41


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület