CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

KultúrVáros  

Kétkedő megjegyzések egy internetes politikai próbálkozás elé

Kétkedő megjegyzések egy internetes politikai próbálkozás elé
Mivé tettél, politika?

Ma leveleimmel egy szokatlan tartalmú, "Highest" sürgősségi jelzéssel ellátott is érkezett címemre. Azt közlik velem, hogy az egyik képviselő úgy tartotta helyesnek, hogy titkos vagyonnyilatkozatát az interneten tegye közzé, nyilvánossá.
Nem, nem ez bánt, hanem az, ahogyan reagáltam: megvontam a vállam, és a szemétkosárba vele! Ez a cinikus hitetlenség bánt, ami ebben az "egérmozdulatban" megnyilvánult: "Na és akkor mi van, apafej?"
Csak úgy elöntöttek a gondolatok: küldjem vissza neki a sajátomat, hogy legyen összehasonlítanivalója? Mondjam el neki, hogy amíg ő egykor mindent ígérgető minisztereket küldözget most (nem "alappozícióba"), addig szívesen összehasonlítanám munkánkat és jövedelmünket. Megkérdezzem a milliós megvesztegetések után a képviselő urat, hogy az APEH-nál bevallotta-e az e hetit. Vagy hány megbízható rokona van, akik nem kötelesek vagyonnyilatkozatra? Milyen magyar és külföldi bankszámlákon, neveken és jelszókon tartja a pénzét?
Hitetlenné tett ez a rendszer. Nem tudom, nem teszik nyilvánvalóvá (már a megválasztás előtt), hogy egy közalkalmazott sztárügyvéd hogyan kereste a pénzét? Nyilván úgy, mint ahogyan néhány főorvos - ugyancsak közalkalmazottként. Vagy az új rendszer a közbeszerzésre való hivatkozással teljeskörűvé tette a megbízásos munkák odaítélésénél a korrumpálást, holott addig csak az útépítésről volt ez köztudott. Meg lehet gazdagodni egy kórházi szárny építéséből (nem saját néven, tisztelt képviselő úr) egy internetes kapcsolatteremtésből és szolgáltatás odaítéléséből csakúgy, mint a szemétszállítási koncesszióból. Ki gondolná egy kukásüzem vezetőjénél, hogy bevallást készítsen? Tegye ő is közzé?
Tisztelt képviselő úr! Ön nem nyer semmit ezzel a bevallással, és legfeljebb két reakciót vált ki: az ország egyik fele tehetetlen hülyének, a másik fele pedig hazugnak fogja titulálni, noha lehet, hogy ön az egyetlen becsületes állampolgár szűk e hazában.
Az elmúlt 11 év parlamentjei többet vettek el tőlem, mint az egész korábbi rendszer. Ott lehetett ellenállni, de itt korrupció nélkül még megélni is alig. Azon gondolkodom csak, hogy az egyetem és a szakvizsga elvégzése után ki mit kapott a Győri Kórháztól, hogy ott végzik pl. az alkalmassági vizsgálatokat, s ennek díjáról a főorvos nem mondott le a saját kollégáival szemben. Hol van ehhez képest az ön titkos bevallása? Ha papír lenne (kinyomtassam?), akkor megírhatnám, hogy a ház legkisebb helyiségében ülök, hogy most még előttem, de nemsokára mögöttem lesz. Csak ne lenne olyan kemény a papír!

- DI -



2000. november 12., vasárnap 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület