CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 17., szerda, Rudolf napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

KultúrVáros  

Soproni művészek a Tavaszi Napokon

Soproni művészek a Tavaszi Napokon

Négy soproni a Várkerület Galériában

Március 13-án 18 órakor Martos Gábor irodalomtörténész nyitotta meg Gáspárdy Tibor, Kovács-Gombos Gábor, Széll György és Sz, Nagy Sándor kiállítását.Annak ellenére, hogy a Bernáth Aurél kiállításról csak futva lehetett elérni a megnyitót, sokan voltak kíváncsiak a soproniak körében ismerősen csengő alkotók újabb műveire.

Gáspárdy Tibor korábban már látott művei mellett a képen is látható "Kurucdomb" című akvarelljével is szerepel.A bátran kezelt, de harmonikus színvilág és a merészen, de a jellemző formákat kihangsúlyozó kompozíció láttán nyugodtan állíthatjuk, hogy a festőművész egyre érettebb kompozícióival jó irányban halad, és a soproni akvarell iskola méltán reprezentatív képviselője.

Kovács Gombos Gábor négy kiállított művének modellje ugyanaz, színvilága inkább a régi képeire hasonlít. Az új, figuratív vásznakon a festőt láthatóan a modell egyénisége ragadta meg, így meglehetősen különválik a felület egészének és a figurának a megformálása: nem a kép egésze az, ami erős színvilágával gyakorolja a hatást, hanem a talán túlságosan is más stílusban, különös gonddal kidolgozott modell. Nyilván ennak az új komponálási formának még érnie kell, amíg a kép egésze fogja a teljes hatást kiváltani.

Széll György kisméretű képei mellett számos grafikát és rajzot állított ki. A nagyon különböző képek mellett a grafikák és rajzok egységes, (kicsit divatos) abszurd, gnóm figurái a mondanivaló hordozói.

Sz. Nagy Sándor a tőle megszokott, most már szigorú formákban komponált képeivel jelentkezett, melyekben az erdélyi otthon és a soproni formák és színek világa szerencsésen keveredik. Tudatosan komponált, mértani formákat hangsúlyozó képei jól harmonizálnak a három festőtárs képeivel, különbözőségük ellenére.

A kiállítás 1999.márc.14- ápr. 11-ig tekinthető meg naponta 10-18 óráig.


- DI -
Foto:Pluzsik Tamás



1999. március 13., szombat 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület