CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 30., kedd, Katalin, Kitti napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

II. Soproni Mentálhigiénés Napok 2000.

A tavalyi hagyományteremtől rendezvény után a Gyermek- és Ifjúsági Központ az idén ismét megszervezi a Soproni Mentálhigiénés Napokat, mely ezúttal már háromnapos lesz (szeptember 13-15.)

A résztvevők soproni és Sopron környéki pedagógusok és segítő foglalkozásúak, a cél továbbra is e két hivatás prevenciós tevékenységköreinek összehangolása, illetve a pedagógusok prevenciós eszközeinek bővítése. A háromnapos programsorozat előadásokkal kezdődik (a szupervízió, a gyermekkorfelfogás és gyermekbántalmazás), majd két és fél napon keresztül kiscsoportos műhelymunkával folytatódik. A műhelymunka célja a pedagógusok módszertani ismeretbővítése mellett a képességfejlesztés.

Mint azt a szervezők elmondták, az oktatási intézmények, illetve a pedagógusok kulcsszerepet töltenek be a prevencióban - ezért őket célozza elsősorban a Soproni Mentálhigiénés Napok programsorozat is.
Különösen a primér prevenció, az elsődleges megelőzés színtereként működhet hatékonyan az iskola és az óvoda, hiszen a gyerekek a nap jelentős részét a pedagógusokkal töltik, és a pedagógusok egyszerre képesek az oktatási intézményben nagy tömegekre hatni. Ezért rendkívül fontos, hogy az óvodapedagógusok és a tanárok minél többen és minél rövidebb időn belül szakszerű segítséget kapjanak a prevenciós szerepkör elsajátításához. Ezt sürgetik a magyarországi kábítószer-, alkohol- és cigaretta-fogyasztással kapcsolatos riasztó adatok, illetve a népesség egészségi állapotát tükröző statisztikák is.

A II. Soproni Mentálhigiénés Napok előadásai és csoportfoglalkozásai zártkörűek, a szakmai munkát tagoló kultúrprogramok azonban nyilvánosak:

Angyallá szabják majd testemet

... ezzel a címmel kerül sor szeptember 13-án, szerdán este 19.00 órakor annak a módszertani kisjátékfilmnek a vetítésére, melynek forgatókönyve a tavalyi Mentálhigiénés Napok nyitó színpadi darabja alapján készült. A film témája a fiatalok kábítószer-fogyasztása, illetve a korosztály jellegzetes életkori válságtünetei. A kb. 30 perces amatőr alkotás pedagógusoknak és serdülőknek készült, szereplői soproni fiatalok. A vetítésre a GyIK nagytermében kerül sor.

Rögtönzések Színháza

A budapesti professzionális színházakban vendégként már jól ismert társulat szeptember 14-én, csütörtökön este lép fel a GyIK nagytermében. A játékmester a közönség soraiból jelentkező nézőt egy történet elmondására kéri, a társulat tagjai pedig rögtönözve eljátsszák a történetet. Az előadások általában fergeteges sikert aratnak, hiszen a rögtönzések rendkívül mulattatóak.

 



2000. szeptember 08., péntek 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület