CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

KultúrVáros  

Kígyók nincsenek, csak korai meleg!

Kígyók nincsenek, csak korai meleg!
Ha emeli a fejét és ha sziszeg, jobb odébbállni!

Elterjedt a hír, hogy a brennbergi völgyben valaki-valakik kígyókat engedtek el. Miután a hír együtt érkezett a provinciális hüllő-show mini-plakátjával, melyen az ördögtől a rettenetig minden együtt szerepel, élénk fantáziámban megjelent a békésen poroszkáló brennbergi turista, aki előtt egyszercsak ott meredezik egy hüllőfej, mondjuk még nyelvét is öltögeti, sziszeg is egy kicsit... Én ilyenkor szoktam izzadt pizsamában felébredni és kivételesen nem rosszkedvvel támolygok ki a fürdőszobába.

Miután forrásom névtelenségét is szeretném megőrizni - hozzátéve, hogy ő is "teljesen ártalmatlan, de karvastagságú kígyókról" beszélt, melyből most csak százat eresztettek szabadon, majd később még többet is esetleg -, azonnal felhívtam a Nyugatmagyarországi Egyetemet, annak is erdészeti részét, hogy felvilágosítást kapjak.
Örömmel közölhetem, hogy hivatalosan semmiféle ilyen manőver nem történt. Szerintük egyszerűen arról van szó, hogy a korai nagy meleg kicsalta a siklókat a meleg kövekre egy kicsit napfürdőzni, és bizony ezek az állatok is meg tudnak nőni. Meg ahogyan a vicc is mondja a halakról, hogy leggyorsabban a képzeletben nőnek.
Én irtózom mindenfajta lábatlan izétől, viszont nem félek még a harapós kutyától sem. Van ilyen.
Hozzáteendő még a hírhez, hogy a siklók védett és jelentős anyagi-eszmei értéket képviselő randaságok, melyeket még agyonverni sem szabad, mert ilyenkor jön a büntetés.
Ha most azt tetszenek kérdezni tőlem, mit tegyenek egy ilyen útonálló sziszegő utálatossággal, ha éppen nincs kéznél a Brehm X-dik kötete, két dolgot ajánlhatok:
Az egyik a futás, mert az hasznos. Fogyaszt is, meg távolít is a nyelvöltögető izétől.
A másik a WAP, mely a hirdetés szerint egy pillanat alatt megmondja, hogy a marása halálos, vagy csak éppen megfojt a szép, színes, gatyánkba bekúszó valami. Nota bene, nem biztos, hogy tényleg, az a színes ami bemegy és nem az, ami kijön...És biztos, hogy Brennbergben van WAP-hoz szükséges térerő?
Azért nem borzasztó, hogy milyen gyáva emberek vannak? Eddig a kullancsok miatt nem mentem szívesen az erdőbe, most már a kígyók miatt se. Mert az lehet, hogy az erdész tudja, hogy siklóból van sok, de hátha a sikló-szerű, sziszegő mászóka nem tudja magáról, hogy ő tulajdonképpen aranyos, ártalmatlan és nem kell félni tőle!

szöveg - DI -



2000. május 18., csütörtök 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület