CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

KultúrVáros  

Ideiglenes befejezés

Ideiglenes befejezés
Balatoni anziksz VI.


Kellemesen esik. Mármint az eső. Az éjjel dörgött, de reggel 7–kor még szárazak voltak a ruhák a kötélen. Aztán eleredt.
Mit csinálhat ilyenkor az ember? U.E. telefonál reggel, hogy van fuvarja a tihanyi Szent Benedek ünnepségre. De ott szívesen találkozna velünk. Mi is, de ha nem kell, inkább haza megyünk, van elég dolog ilyenkor, munkakezdés előtt. Ma pedig a nagy ABC–be megyünk bevásárolni. A kereskedelem hármas szobrát a nem lát, nem akar, nem tud hármasával jobban lehet jellemezni, mint a három klasszikus majommal. Vérlázítóan tudnak nem mozogni, nem hallani és nem csinálni semmit. persze én is felveszem a flegmát és közlöm, ha nem vágja le a mócsingot, amit eddig háromszor kértem, akkor talán itt hagyom a felszeletelt hússal együtt. Ez azért használ. (Honnan tudhatták meg, hogy ezt már máshol tényleg megcsináltam?! Kémeik Sopronban jártak?) Nem mondhatom, hogy a kutyák most már nem örülnek majd a bevásárlásnak (ők kapják a mócsingos részeket külön elkészítve), de azért akad hús is a csomagban.

Nem valami nagy szám lehet ez a balatoni kereskedelem. Persze így? Tyúk és tojás.Az árak szórása kb mint otthon – lehet válogatni, ki mit talál. Meghosszabbították a nyitvatartást. Már ebédszünet sincs, pedig még két éve is volt. A pékáru nagyrésze másnapos, kemény, mondhatni diétás. Itt van szeletelő, de a sonkaszelet itt is fél centi vastag.

Hazaérünk. Itthon én vagyok a kukta. A hús klopfolását ugyan többször is abbahagyom, mert az ideszokott cinkék a kutyalábosban kopognak, kenyeret esznek.(Frissnek mondott igazi másnaposat.) Nagyon bátrak az otthoniakhoz képest. Gyengébb hús–ütésre odébb se rebbennek, egy méterre is meg lehet őket közelíteni. Húsklopfolás után fokhagyma pucolás. Közben lélekerősítő vörös fröccs a tegnap este fiam által hozott hazaiból. Személyesen szívesen elárulom, hol veszem az "alapanyagot", itt ugye reklám lenne, de annyit elárulok, hogy a bolti Cabernet Sauvignon–t a húsba öntöm. Arra jó. És persze négyszer olyan drága. Szól a rádió. Sőt már javítva visszaérkezett a fekete fehér TV is. Ha jól emlékszem, 5200 volt újonnan. Most a javítása csaknem annyi... Eddig tartott a nyugalom. Ez a szemétláda itt is pont olyan vacakot okádik, mint otthon. Ki érti? Gyorsan el is zárjuk. Minden tartós esőt igért. Ideje úgyis abbahagyni egyelőre a nyaralást. Minden könnyebb így, az elválás is. (Persze minden "ciki" ellenére, nem hiába mondták eleink a világ legszebb helyének a környéket, a tanuhegyek vonulatát Minden más tájjal szemben ez a szépség mindenen túl még "emberszabású" is.)

Nagyjából minden ismerőst láttunk, leltárt készítettünk, tegnap kiszedtem a csatornából a beázást okozó három éves törmeléket, ma levágtam nagyjából a fák aljáról az ágakat. Mennyivel nagyobb így a kert! Persze volna még mit tenni, de úgy nagyjából elértünk már arra a szintre, amit korábban nyár végére értünk el. Most már lehetne semmit téve pihenni. Tiszta a terep. Megszűnt a dzsungel.Ilyenkor szoktuk abbahagyni. De a semmittevés meg nem egészséges! Akkor meg így volt jó!

Aki pedig nem hiszi, járjon utánunk, ha ezek után akar!


-DI -

Foto:Pluzsik Tamás gépével



1999. jĂşlius 20., kedd 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület