CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

KultúrVáros  

Szúnyogok

Szúnyogok
Balatoni anziksz IV.


A balatoni életkeserítők egyik legrondább fajtája a szúnyog. Idén több is van belőlük, régebben vagy a zajos vagy a hangtalan bombázó volt éppen divatban, most egyszerre landolnak kopasz fejemen és vagy sikerül agyonütni, vagy nem.
Saját tenyészhellyel büszkélkedhetünk, ugyanis a györöki talajviszonyok fizikát megcsúfoló sajátosságai következtében nagyobb csapadék után a pincében csónakázni lehet, nálunk a tóparti laposon pontosan ugyanolyan vízállás mellett, mint mondjuk a hegy tetején.

Anno vettünk ugyan szúnyogkrematóriumot (egyszerre kettőt, fene-nagy optimizmussal), ami a hálózatba dugva gyönyörű kék fényben játszik, de a megcélzottak inkább Valentin napi össztáncot jártak körülötte és csak az a pár ugrott nyilvánvaló öngyilkossági szándékkal bele, akinek nem akadt partner ebben a vérszívó bacchanáliában.

Vannak akik (hamisan) a kenőcsökre esküdtek. Mozgásképtelenné tette a szúnyogokat, már amelyik beleragadt.

Azóta aztán spray-k tömkelege (óh ózonlyuk!) lepte el a lakást. Ezzel ügyességünk fokozódott ugyanis legtöbbje csak akkor hat, ha telibe találjuk vele a delikvenst. Néhány már messzebbről is hat, ha jó büdöset csinálunk és bezárunk gondosan mindent.
Használtunk már éjszakai rezsót is, amit a meleg nyáréjszakán kell a konnektorba dugni és kis lapkát beletenni (a X Ft) ez egy éjszakára (kontra Gyóni Géza) elűzi őket a sarokig, hogy pénzügyi helyzetünk romlásával egyidejűleg újra támadhassanak.
Most éppen ájtatossági gyakorlat kapcsán egy füstölő spirál ereget bodor és vésztjósló felhőket a terasz tetején döngicsélő ártó lények felé Ennek következtében a kacagó szúnyograj egy éles kanyarral a padlóra veti magát, hogy védtelen lábainkat célozza meg az ártó felhő alatt.

Addig, amig nem találunk megfelelőbb megoldást, mardnak a sűrű önpofonok. Meg is érdemeljük, ha már ilyen helyre vertük sátrunkat, ahol az önkormányzat ugyanúgy csak elvenni tud, mint máshol és nem, mondjuk permetezni, amitől élni is lehetne a Föld ezen vizes pontján..


-DI -



1999. július 16., péntek 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület