CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

KultúrVáros  

Állatok és tartóik

Állatok és tartóik
Balatoni anziksz III.


Ezeket a műanyag palackokat ügyesen tervezték. Ma sem sérült meg senki, amikor felrobbant. Mondjuk, a plafon és úgy általában a konyha csuromvíz. Egy egész délelőttre a mélyhűtőben felejtettük a palackot, mire az egy jég lett. Aztán, ahogyan zárt kupakkal hagytuk olvadni, a szénsav előbb olvadt és a jégben nem vegyült, inkább szétpukkasztotta a flaskát.
Unokám meg is kérdezte a durranás után, hogy most nálunk is háború van–e? Siettünk megnyugtatni, hogy csak átmeneti jelenségről van szó. Még szerencse, hogy nincs politikus a családban. Mindenki szavahihető.

A második szomszéd meghozta a méhészt. Amikor meglátta az egyik kutyánkat, megjegyezte, hogy nem szívesen lenne kutyaürülék. (Másképpen mondta.) Én mondtam neki, hogy előbb lesz méhürülékké. (Én sem így mondtam.) Miután kölcsönösen elmondtuk egymásnak gondolatainkat, csak úgy levette a rolókasztni belsejéről a védőt, amit a mi méheink kaptárnak néztek.


Mi nem a méhek vagyunk! Ugye?

Megjegyezte, hogy mennyi döglött méh van benn. Én mondtam, hogy nagy szégyen lenne, ha nem lenne, mert vagy három doboz sprayt befújtunk, aztán még mindig élnek. Lesújtó pillantást vetett ránk. Szerényen megjegyeztem, hogy minden állatbarátság ellenére sem szerettem volna, ha unokáimat a kedves biene Mayák közül valamelyik csípi meg. Újabb szótlan és lenéző pillantás.


Te is félsz?


Ezek után, látva a férfifejnyi ott lógó gyülekezetet, még megjegyezte, hogy ezek már idén nem termelnek mézet (gazdasági szempont) és hogy visszajön (némi remény az itt lakóknak). Az igazsághoz tartozik, hogy csak két–három zümmögi jött be a szobába – kutyáimból viszont egy sem. Persze minden másképp nézett volna ki, ha kis kutyák lógtak volna a redőnykasztniban.

Az ikerszomszéd túlsó fele elkérte a fejszét és a nagy vágóollót. Végtelenül jó érzés, hogy most ő izzad. – A hölgy kérte el, szerintem az úr izzad.– Saját (meghalt) ikrének döntötte ki egy diófáját a múltkori nagy vihar. Szép tőle, hogy eltakarítja – persze az ő telekrészét is rontja a látvány.

Fiam másfél kazalnyi fát eltüzelt, még füstölög, de hagyom, mert így pusztulnak a szúnyogok. – Csak nem kell "szunyogászt" hívni a házhoz! De erről a legközelebb.


-DI -



1999. jĂşlius 14., szerda 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület