CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

KultúrVáros  

Bankom, bankom, mondd meg nékem...

Bankom, bankom, mondd meg nékem...
Az Y2K nem létezik, s ha igen, akkor se érdekes. Segítség!!!

Mennyit rágtuk egymás fülét, mi is a 2000. év problémája?! A vita folytatódik már vagy 2-3 éve a nyilvánosság előtt, szakmai berkekben pedig már legalább 4-5 éve.
Magam is kénytelen voltam rendelői adminisztrációs programom átírására fanyalodni. Nem volt leányálom: igaz, hogy nem is adtam ki brossúrát betegeimnek, mennyire nem kell nyavalyáikat félteniök a jövőre nézve .Áttértünk, csak úgy, megcsináltam, mert kötelesség volt és mert másképp nem lehetett. Kár is lett volna ragozni. (Egyébként érdekes, hogy ezelőtt még 6 évvel sem gondoltuk igazán a tervezéskor, hogy megérjük a 2000.évet.)
Lehet, hogy valakiben most, alig négy hónappal a szilveszter előtt hág tetőfokára a pánik, lehet, hogy a szakmai manegement most látja elérkezettnek az időt, de ma kaptam a bankomtól - neve legyen titok - egy kis füzetet, ami nem is titkoltan azzal a szándékkal íródott, világosítsuk már fel a szegény polgárt, öntsünk tiszta vizet a pohárba!

Szakmailag korrekt tájékoztatást kapunk, nem kevés bekezdésben nyilvánosan részletezve, hogy a meg nem nevezendő pénzintézet mennyit áldozott az Y2K probléma megoldására és mennyit tesztelték az új változatot és és és...
Na, mondom magamban, mégiscsak jól választottam! Íme egy gondos gazda!
Aztán találtam egy pontot a sok csodálatos között, amiben azt is közlik, hogy munkatársaikat felkészítették a váratlan helyzet kezelésére, ha mégsem...
És akkor eszembe jutott a sztori, amit egy közeli rokon mesélt el arról, hogy egy másik cégnél szerette volna látni, hogy a számlájáról mennyit és mikor utaltak át a nincsből, milyen látható eredménye volt egy önkényes tranzakciónak, amit csak fejben tudott kikövetkeztetni.
A szegény hivatalnok csak nézi, nézi a képernyőt, majd amikor már láthatóan minden reményt feladott, hogy valaha is rájön szakmája számára megoldhatatlan titkára, egy hirtelen mozdulattal az ügyfél felé fordítja a monitort és kissé ingerülten mondja: "tessék, itt van! Tessék megkeresni!"
Csak remélhetem, hogy erre nem kerül sor sem januáér elsején, sem később, sem a bankok fiókjában, sem mondjuk egy keleti rakétaindító bázison, mert akkor megnézhetjük. Magunkat mindenképpen, ha a képernyőt már soha többet nem is.


- DI -



1999. szeptember 02., csütörtök 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület