CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Lélektől lélekig  

Amíg Karcsi bácsi távol van I.

Amíg Karcsi bácsi távol van I.

Két hét csoda (17.rész)


Dönci írja; - Ebéd után ma ismét kötelező levélírás volt.
Közben Karcsi bácsi hazaérkezett. Amikor délután megjelenik a templomban a mamák között futótűzként terjed a hír; Ferenc atya itthon van. Szinte minden fiú mamája bevonul a sekrestyébe, hogy érdeklődjék; alig lehet kielégíteni őket. Megérkeztek ugyan már az első lapok és levelek, de Istenem, mi ez egy mamának, aki legszívesebben televízión keresztül nézné egész nap a fiacskáját. Drávainé elárulja, hogy ma telefonhoz kérette István, hogy megkérdezze, hogyan érzi magát. Imre később elmondja, hogy István majdnem bosszankodva jött ki a vízbol, amikor a postás a telefonhívót átadta neki. Karcsi bácsi komoly szavakkal próbálja megnyugtatni Pisti mamáját; nem kell féltenie a fiút; jó keekben van, jól érzi magát és csak megzavarja, ha feleslegesen telefonálgat neki.Mint utólag kisül, szavainak nem sok haszna volt. Mindenesetre okos vezetésre vall, hogy a táborozás negyedik napján már a második levelet indítja haza minden gyerek.
Vargányáról ugyan nem érdeklődnek, de az ő mamája sem bánja minden bizonnyal, ha fia egy-egy lappal életjelt ad magáról.


Az egyik krónikás

Pista naplójából; - Délután a nép lement fürödni, csak Pufi és Vargánya maradt fenn sátorőrizni, büntetésből. Az Imrével lementünk a cajokért.(Mint utólag kiderült, Vargánya és Pufi bunyózás és engedetlenség miatt kapta a büntetést. Nagyon helyes, hogyt mindjár a kezdet kezdetén elejét veszik a fiúk minden fegyelmezetlenségének. Ami még örvendetesebb, nem is Imre hozza a büntetést, hanem az egészséges közvélemény. Imrének csak jóvá kell hagynia. A biklikkel megérkezett az összes csomag. A bringáknak jó hasznát vesszük, mert szívesebben megy mindenki ha küldik valahová. Viszont állandó gond is, hogy a sátor mellett már a biciklikre is vigyázni kell.)

Dönci íirja; Szokott időben vacsoráztunk, de Imrének nem volt jó kedve, tábortüzet nem gyújtottunk, hanem helyette a Fulgurt olvastuk. Olvasás közben majdnem az egész társaság elaludt... Persze nem hanglatról volt szó Imrénél. Egyszerűen mindennek van határa. Egész nap teljes felelősséggel résen lenni, gondoskodni minden testi-lelki szükségletről, amellett állandóan jókedvűnek lenni nem gyerekjáték! Nincs, akivel teljesen megossza a felelősséget, nem csoda, ha estére aztán megfájdul a feje. Odahaza Karcsi bácsi állandóan hangtalan imádságban él; csak Imre bírja ki ezt a négy napot!...
Hozzá kell tenni Röfi két őszinte nyilatkozatát is; Mi is teljesen kivoltunk. Az első napok feszültsége csak most jön ki igazában. Előző éjjel eléggé megzavarta az alvást az őrségváltások zaja. A nép idegesebb, nyugtalanabb. Kósiék szülőket várnak. Állandóan erről beszélnek; ez is idegesítő, fájó téma a többieknek.
És Röfi másik, nagyon találó megjegyzése; Zotyi állandóan Imre nyakán volt, egy percig sem tudott pihenni miatta. Ezek után igaz is; nem kell minden nap tábortűz, mert megszokottá és köznapivá lesz... Az esti ima azért rninden este megvan. Imre az előimádkozó, nagyon okosan úgy rendelkezik, hogy holnap - elsőpéntek és esti mise lévén csak 8 órakor lesz az ébresztő. Hadd pihenjen a nép! S a jelek szerint nincs is kifogása ellene senkinek.



(Kép- és szöveggondozás) -DI-



1999. január 02., szombat 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület