CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Adventi programsorozat kezdődött Sopronban

Idén új helyszín, a Várkerületen, a Rondella, vagyis a Bástya tér és környéke ad otthont a város adventi rendezvénysorozatának, amelynek ma tartották ünnepi megnyitóját.

A Várkerületen, a Bástya tér és a Mária-szobor közti részen több mint harminc faházat állítottak fel, ahol az illatos forralt bor és karácsonyi ételek mellett, ipar- és népművészek is árulják portékáikat és a város karácsonyfája is ennek a városrésznek kölcsönöz ezúttal sajátságosan ünnepváró hangulatot.

A színpadon a helyi általános iskolások és kulturális csoportok és rangos művészek egyaránt fellépnek az elkövetkező napokban. Szombaton a gyermeklátogatók Mikulás-vonaton a Mikulással is utazhatnak a vásártérről.


A soproni adventi programsorozatot Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője nyitotta meg. A megnyitó azó szerinti leirata itt olvasható.

- Az ünnep különbözés a többi naptól, abban is, hogy közösséget gyűjt maga köré. Hogy sok ismerőssel találkozhatnak itt, talán hosszú idő után. Talán ilyenkor több idő jut beszélgetésre, találkozásra is, egy-egy pohár forralt bor mellett, vagy egy-egy jó zeneszám alatt.

- Ezek azok a napok, mind azt is szolgálják, hogy a szórakozáson, a pihenésen túl, a nehezebb napokra is felvértezzük magunkat erővel. A régi időkben a betlehemezés, a fenyődíszítés együttes élménye adta a barátok a rokonok összetartozásának alkalmait. Mára ez sokat változott, de az, hogy ilyenkor jó nekünk együtt lenni, hogy az igazi közösség szeret együtt lenni: nos, ez nem változott semmit.


Amikor pedig az ajándékokat kínáló kézművesek portékáit látjuk, akkor ne feledjük: az ajándék eredendően azt a szándékot tükrözi, hogy örülök annak, hogy van olyan, akivel megoszthatom, azt ami nekem adatott, ami akár az enyém is lehetne, de én megosztom mégis mással - fogalmazott Firtl Mátyás, aki nagyon sok, másokkal is megosztható élményt, szívből jövő, őszinte ajándékot, örömöt és szeretetet kívát mindenkinek az elkövetkező időszakra.

A megnyitót követően dr. Fodor Tamás polgármester átadta az okleveleket és ajándékokat mindazoknak a diákoknak, akiknek rajzaikból – a meghirdetett pályázat szerint – állították össze az idei szabadtéri adventi naptárat.

Sopron polgármestere az eseményen átadta a Pro Kultúra Sopron által meghirdetett Betlehem-verseny díjait is.


(sopron.hu)





2009. december 06., vasárnap 13:35


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület