CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Emelkedik az iskolakezdési támogatás összege Sopronban

Emelkedik az iskolakezdési támogatás összege Sopronban

A városvezetés fontosnak tartja, hogy a kormányzati intézkedések miatt egyre nehezebb anyagi helyzetbe kerülő családokat lehetőségeinek megfelelően segítse, ezért az iskolakezdési támogatás összegének megemelése mellett döntött – jelentette be Abdai Géza, közösségi ügyekért felelős alpolgármester ma Sopronban.
Az önkormányzat ugyanakkor idén kibővítette a három éves kor alatti gyermeket nevelő szülők részére, a helyi tömegközlekedési eszközökön ingyenes utazást biztosító támogatást, amelyet a gyerekek 6 éves életévéig biztosít a kedvezmény.
2007-ben Sopron ezért a támogatási rendszer bevezetéséért kiérdemelte a Családbarát Önkormányzat címet.

Abdai Géza azt is elmondta, hogy a helyi szociális rendelet lehetővé teszi azt is, hogy azok a diákok, akik nappali tagozatosként soproni oktatási intézménybe járnak, kérvényezhessék a buszbérletük árának kifizetését, így újabb ösztönző erőt nyújt a város a tömegközlekedés kihasználására.



Szintén a soproni diákok érdekében döntött úgy az önkormányzat, hogy augusztus 31-éig a diákigazolvány felmutatásával féláron válthatnak a fiatalok belépőjegyet a Csík Ferenc uszodába, a Tómalomra valamint a Fertő tóra. Ezzel a döntéssel elsősorban azokat a sokgyermekes családokat kívánjuk segíteni, akik anyagi lehetőségek híján nem tudnak nyaralni menni – tette hozzá az alpolgármester.

Az elsősök és a másodikos diákok iskolakezdését az önkormányzat idén is füzetcsomaggal segíti. 2008-ban 533 első-, és 537 másodéves veheti majd át az iskolakezdést követően füzeteket, rajzlapokat, íróeszközöket, vonalzót, ragasztót és gyurmát tartalmazó csomagot.

A városvezetés úgy döntött, hogy emeli azt az iskolakezdési támogatást is, amelyet az intézményeiben dolgozó, iskolás korú gyermekeket nevelő közalkalmazottak számára eddig is nyújtott. A tavalyi 7000 forintos támogatást idén 10 000 forintra emelkedik tanulónként. Ez a támogatási forma idén 1187 tanulót érint és így közel 12 millió forintos segítséget nyújt a soproni családoknak – mondta el Abdai Géza, hozzátéve: mindezekkel a támogatásokkal a családokat sújtó kormányzati intézkedéseket szándékozik enyhíteni a soproni önkormányzat.

BTÉ



2008. augusztus 07., csütörtök 14:47


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület