CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

A város partnerként tekint a helyi vállalkozókra

A helyi vállalkozók számíthatnak az önkormányzat koordináló, együttműködő szerepére, mindarra a segítségre, amelyet az önkormányzat saját hatáskörben megtehet.

A gazdaság mindennek az alapja, ezért a gazdasági élet helyi szereplőire, a vállalkozókra partnerként tekint az új városvezetés – fejtette ki Dr. Simon István a soproni kereskedelmi és Iparkamarában tartott vállalkozói fórumon, amelyen a helyi kamara és az ipartestület képviseltette magát.
Az alpolgármester azt is elmondta: a vállalkozók számíthatnak az önkormányzat koordináló, együttműködő szerepére, mindarra a segítségre, amelyet az önkormányzat saját hatáskörben megtehet annak érdekében, hogy a helyi vállalkozások terveinek kiteljesedését a maga eszközeivel előremozdítsa.


Dr. Simon István az önkormányzat gazdasági helyzetéről és a jövőbeli városfejlesztési tervekről tájékoztatta a jelenlévőket. A kialakult élénk eszmecsere során, többek között szó esett a belváros funkcióváltásáról, az egyetemmel való együttműködésről, egy multifunkcionális kiállítócsarnok szükségességéről, a poncichter negyed kialakításáról, a szőlészek-borászok gondjairól, Sopron logisztikai központi szerepének erősítéséről, a Fertő-tavi vizitelep hasznosításáról, és arról, hogy a vállalkozói javaslatok, észrevételek
Horváth Vilmos, a soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kifejtette: a hazai kis- és középvállalkozók érdekeinek érvényesítését ,,államilag korlátozzák” számos olyan központi intézkedéssel, amellyel szemben segíteni a kis- és középvállalkozók helyzetét, annál is inkább, hogy a foglalkoztatottak több mint 70 százalékának adnak munkát a hazai vállalkozások, ezért szükség van az együttgondolkodásra és a döntésekben való gyorsaságra.


Dr. Simon István leszögezte: a városvezetés érdemi párbeszédre és együttműködésre törekszik a helyi vállalkozókkal, akikkel együtt közös érdeke a fejlődés, amiből egész Sopron profitál, ezért a vállalkozói eszmecseréket, a városfejlesztéssel kapcsolatos témákban rendszeressé teszi a jövőben.


BTÉ



2007. május 13., vasárnap 12:14


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület