CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 7., kedd, Gizella napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Firtl Mátyás: A szocialista többség leszavazta a póluközpont tárgyában beadott, Sopront érintő módosító indítványokat

Kránitz eltereli a figyelmet Sopron helyzetéről, amit a szocialista városvezetés idézett elő

Firtl Mátyás több képviselővel együtt kapcsolódó módosító indítványban kérte, hogy minden, megyei jogú városnak minősülő várost, így Sopront is fejlesztési társközponttá jelöljék ki. Ezt a szocialista többség leszavazta.

Kránitz Lászlónak a pólusközpont kérdésében való megszólalásának célja, hogy elterelje a figyelmet arról, amilyen állapotba hozták a szocialisták hozták Sopront, és arról, hogy a Gyurcsány-kormány intézkedései hogyan sújtják az önkormányzatokat, hogyan nehezítik meg az emberek mindennapjait. Kránitz el akarja terelni a figyelmet a város helyzetéről, arról, hogy a város erkölcsi, morális, gazdasági helyzetének a rendbetétele az elmúlt négy éves MSZP-s városvezetés ténykedése után miért várt szükségessé - jelentette ki Firtl Mátyás, Sopronországgyűlési képviselője (Fidesz-KDNP) soproni sajtótájékoztatóján.


Az Országos Fejlesztéspolitikai Koncepció 2005. decemberi elfogadásakor az MSZP kormányzati pozíciójából Kránitz László és az akkori polgármester az általuk folyton hangoztatott lobbihelyzetben Sopron érdekeinek mégsem tudott érvényt szerezni.

A pólusközpontról való szavazáskor a megye szocialista honatyái igent nyomtak, a többiek – egy kivételével, aki tartózkodott – nemet.

Firtl Mátyás több képviselővel együtt kapcsolódó módosító indítványban kérte, hogy minden, megyei jogú városnak minősülő várost, így Sopront is fejlesztési társközponttá jelöljék ki.

Ezt a szocialista többség leszavazta.

Kránitz László megszólalásának egyik célja, hogy elterelje a figyelmet a megszorításokról, arról, hogy hány kisiskolát kell bezárni, hány oktatási intézményt kell összevonni – mondta Sopron képviselője.


Hozzátette: Kránitznak meg kell felelnie a szocialisták progresszív platformnak nevezett új kommunikációs elvárásainak, miközben a kormánya által beígért pályázati pénzek késnek, a programtervezeket maga Bajnai dobta vissza, a címzett támogatásokra a pályázatokat be sem lehet nyújtani. Amúgy Győr és Sopron vezetése közötti együttműködés adott, még akkor is, ha erről Kránitz László nem tud – mondta el Firtl Mátyás.
(V)



2007. március 03., szombat 10:56


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület