CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Rendezvények  

Meghosszabbított ügyfélfogadást tart az APEH Győr-Moson-Sopron megyei igazgatósága holnap valamennyi kirendeltségén- Mosonmagyaróvár: okmányirodaköltöztetés

 

A Corvinus Rádió hírei Február 14. 13.00 óra
FM 104.6

Meghosszabbított ügyfélfogadást tart az APEH Győr-Moson-Sopron megyei igazgatósága holnap valamennyi kirendeltségén. Az Adóhatóság reggel 8-tól este 6 óráig várja az ügyfeleket. Kedden több határidő is lejár, éves bevallást kell beadniuk az egyéni vállalkozóknak, gazdasági társaságoknak és egyéb szervezeteknek. Ugyancsak most kell jelentkezni az ADóhatósági AdóMegállapításra. Az APEH várja az éves ÁFA bevallásokat és az EVÁ-s vállalkozók bevallásait.

A mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete dr. Nagy Lajos és Vida László korábbi indítványa alapján határozott arról, hogy vizsgálják meg az okmányiroda átköltöztetésének lehetőségeit az Engels utcai irodaházba. A testület ajánlása alapján a változtatást csak abban az esetben célszerű végrehajtani, ha az mind az ügyfelek kiszolgálási feltételein, mind az ügyintézők munkakörülményein jelentős mértékben javítani tud.
Budapesten nem lesz tömegközlekedési sztrájk holnap, miután a hajnalig tartó bértárgyalásokon megállapodás született. Ennek értelmében a dolgozók bére átlagosan 16 ezer forinttal emelkedik. A bérmegállapodás részleteit tartalmazó dokumentumot a délben kezdődő újabb tárgyaláson írják alá a BKV vezetői és a szakszervezetek képviselői.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök napirend előtti évadnyitó beszédével kezdődik ma az Országgyűlés tavaszi ülésszaka. A plenáris ülés kezdetén leteszi a hivatali esküt Bozóki András, a nemzeti kulturális örökség új minisztere. A tervek szerint ma döntenek a történeti levéltárról szóló törvényt módosító előterjesztés és az ehhez kapcsolódó alkotmánymódosítás sürgős tárgyalásáról és a Szülőföld Alapról szóló törvényjavaslatról.

Elkészülhet a teljes ügynöklista. Rainer M. János hajlandó összeállítani egy teljes ügynöklistát. A történésznek van kutatási engedélye, és ha elkészül a munkával, publikálja a teljes névsort, kerül, amibe kerül. Rainer M. János a Klubrádió Kontra című műsorában ezzel az adatvédelmi biztos egyik nyilatkozatára reagált. Péterfalvi Attila korábban ugyanis arról beszélt, hogy az ügynökökre vonatkozó adatokhoz csak kutatási terv birtokában lehet hozzáférni, és nyilvánosságra hozni azokat. A történész hangsúlyozta: neki van kutatási engedélye, és ha elkészül a munkával, publikálja a teljes listát, kerül, amibe kerül.

Az őszi romlás után az üzleti és fogyasztói várakozások kedvezőbben alakultak januárban. A GKI Gazdaságkutató felmérése szerint az üzleti bizalmi index mértéke nyár óta esett és novemberben érte el a mélypontot. Most a javulás ellenére a várakozások még mindig kedvezőtlenebbek, mint tavaly októberben. Az építőiparban csökkent a pesszimizmus, a kereskedelemben pedig javultak a várakozások. A fogyasztói bizalmi index értéke sokkal magasabb, mint tavaly ilyenkor, de elmarad a két évvel ezelőtt mért adatoktól.

Irakban egységre szólított föl a választásokon győztes síita koalíció egyik vezetője. A választási bizottság tegnap tette közzé, hogy a síita szövetség kapta a legtöbb szavazatot a két héttel ezelőtti választásokon: az Ali asz-Szisztáni nagyajatolláh támogatta Egyesült Iraki Szövetség a szavazatok mintegy 48 százalékát szerezte meg. A második legtöbb képviselőt a két vezető kurd párt szövetsége küldheti az alkotmányozó nemzetgyűlésbe. A szintén síita vezetésű, de világias, Ijád Allávi iraki kormányfő nevével fémjelzett Iraki Lista végzett a harmadik helyen a voksok 14 százalékával.

Ray Charles posztomusz duett-albuma nyerte a 47-dik Grammy díj kiosztón az év felvétele és az év albuma díjakat. A tavaly elhunyt legendás soul-zenész kapta a legtöbb elismerést, összesen nyolcat. A legjobb dal idén John Mayer Daughters című szerzeménye lett. Az Oscar-díjnak megfelelő zenei elismeréseket idén 107 kategóriában osztották ki. Négy díjat nyert Alicia Keys rhythm and blues énekesnő. A U2 együttes 3 elmerést kapott, köztük a legjobb rock dalért járó szobrocskát, a Vertigo című számért. Ugyancsak 3 díjat kapott Usher és Kanye West raper. Az év felfedezettje a Maroon5 együttes lett. Megkapta élete első gramofonszobrocskáját Rod Stewart is, de elismerésben részesült Bruce Springsteen, a Black Eyed Peas együttes, valamint Prince is. A díjazottak között van Bill Clinton volt amerikai elnök, aki Életem című életrajzának lemezváltozatáért kapta meg az elismerést.

Hetvenkilenc millió forintot emelt le egy költségvetési szerv számlájáról egy eddig ismeretlen férfi január közepén. A csaló a pénzt hamis iratokkal két különböző bankszámlára utaltatta, amit álnéven nyitott egy gödöllői és egy fővárosi pénzintézetben. Nem sokkal később szintén álnéven fel is vette a 35 és 44 millió forintot. A rendőrség honlapján is látható fotók alapján egy parókás, szemüveges, körszakállas, átlagos testalkatú férfit keresnek.



2005. február 14., hétfő 13:44


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület