CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Rendezvények  

Személyautó ütközött fának- A BKV-sok sztrájkja- Márciustól drágul a lottó. * Időjárás

A Corvinus Rádió hírei Február 10. 14.00 óra
FM 104.6

Egy személyautó ütközött fának Sopron és Kópháza között a 84-es főúton ma reggel. A személygépkocsiban három osztrák állampolgár utazott, a nyelvi nehézségek miatt azonban egyelőre még nem sikerült kihallgatni őket - számolt be rádiónknak Ducza László rendőrzászlós, a soproni rendőrkapitányság munkatársa.

A miniszterelnök hétfőn, a parlament tavaszi ülésszakának első napján mondja el országértékelő beszédét - jelentette be az Országgyűlés elnöke. Szili Katalin elmondta: az ügynöktörvény tervezett változásait sürgősséggel fogja tárgyalni a Tisztelt Ház. Hétfőn bizonyosan nem tud alkotmánybírákat választani a parlament, mert az a koalíció és az ellenzék nem tudott megegyezni a testület harmadik tagjáról. A Fidesz a házbizottság mai ülésén nem támogatta azt a javaslatot, hogy a meglévő két jelöltről már hétfőn szavazzon a parlament.

A Fidesz információi szerint a kormány az idén olyan rendeltet készít elő, amely 250 millió forintot vonna el a gyermekkórházaktól, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár pedig a fogyatékos gyermekekre nézve hozott hátrányos döntést. Selmeczi Gabriella, a Fidesz egészségügyi kabinetjének vezetője elmondta: Draskovics Tibor, pénzügyminiszter "kiadta az utasítást", hogy az idén négymilliárd forintot kell a kórházaktól elvonni, és ebből a gyermekkórházakra eső rész negyedmilliárd forint. A "dumakormány" újra akcióba lendült, és most a beteg gyerekek váltak célponttá - jegyezte meg a fideszes képviselő.

Bod Péter Ákos szerint a nemzeti valuta erősödése elszakadt a gazdaság teljesítményétől. A volt jegybankelnök ennek okát abban látja, hogy a külföldiek élvezik a magas kamatot és hisznek abban, hogy pénzüket nemsokára euróban kapják vissza. A Magyar Gyáriparosok Szövetségének rendezvényén Surányi György korábbi jegybankelnök művi eredménynek nevezte az alacsony inflációt. Úgy véli: a gáz-, energia- és gyógyszerárak alacsonyan tartását a költségvetés finanszírozza, és ezzel a lefojtott inflációs feszültséggel később még szembe kell nézni.

A Budapesti Közlekedési Vállalat dolgozói a cég történetének legnagyobb sztrájkjára készülnek bérköveteléseik teljesítése érdekében. A munkabeszüntetés kedden hajnalban lenne, ha nem vezetnek eredményre a most is tartó tárgyalások.

Ariel Saron izraeli kormányfő összehívta a biztonsági kabinet ülését azután, hogy a Gázai övezetben palesztin fegyveresek gránátvetőkkel lőttek egy zsidó telepet. A lövedékek kárt okoztak, de senki sem sérült meg. A Hámász radikális palesztin szervezet közölte: ezt válasznak szánják arra, hogy korábban egy izraeli telepről leadott lövés megölt egy palesztin fiatalembert. Az izraeli hadsereg szerint az incidens akkor történt, amikor a palesztin fiatalok túl közel mentek a település biztonsági kerítéséhez. A történtek a két nappal ezelőtt bejelentett tűzszünet első súlyos megsértését jelentik. Izrael elhalasztotta a mára tervezett biztonsági tárgyalásokat a palesztinokkal.

Márciustól drágul a lottó. Jövő hónap közepétől 150 forint helyett 175 forintba kerül egy-egy játék az ötös-, hatos- és skandináv lottón, valamint a Jokeren és a Luxoron. A Szerencsejáték Rt az áremelést a játékszervezés költségeinek növekedésével indokolja. A lottó ára legutóbb 2003 áprilisában emelkedett, a cég az inflációt figyelembe véve kétévente vizsgálja felül az árakat.

Időjárás

Folytatódik a derült idő, de helyenként tartósan megmarad a köd. A délnyugati szél kissé megélénkül. A hőmérséklet délután nulla, mínusz 5, este mínusz 7, mínusz 12 fok között várható.



2005. február 10., csütörtök 17:32


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület