CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Rendezvények  

Börtön lesz a volt laktanyából- Jobbik:,,Első esély'- Számítógépajándék a likócsi Segítőháznak- Csorna: bővül a bérlakásállomány- Gyanús haláleset Győrben * Időjárás

 

A Corvinus Rádió hírei Február 8. 18.00 óra
FM 104.6

Európa kulturális fővárosában járt Sopron háromtagú küldöttsége
A kommunizmus bűnözőinek felkutatására hirdet programot a Jobbik Magyarországért Mozgalom
Kihirdették az izraeli-palesztin tűzszünetet

Külsőleg nem változik meg jelentősen a volt Savaria laktanya területe azzal, hogy a komplexumot börtönné alakítják az elkövetkező két évben. Az átépítéssel a laktanya területén található valamennyi épület konkrét funkciót kap, a beruházás megközelítőleg négy milliárd forintba kerül. A munkálatokat Rákli Ferenc, a szombathelyi büntetés végrehajtási intézet most leköszönt parancsnoka irányítja majd. Az eddig rendelkezésre álló tervek szerint a volt körletépületekben fogják elhelyezni a rabokat.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom meghirdette ,,Első esély" elnevezésű programját, melynek célja a kommunizmus bűnözőinek felkutatása és
felelősségre vonása. A programról a Jobbik Magyarországért Mozgalom megyei választmányának elnöke, Kirkovits Balázs tájékoztatta a Corvinus Rádiót.

Jól hasznosítható ajándékot, három számítógépet adományozott a Győr-Moson-Sopron megyei Munkaügyi Központ a Győrhöz közeli likócsi Segítőház lakóinak. A most kapott kisebb számítógéppark egy új világot nyit mindazok felé, akik sínre szeretnék tenni az életüket és munkát keresnek. Rimányiné Somogyi Szilvia , a Győr-Moson-Sopron Megyei Munkaügyi Központ igazgatója az ajándék gépek mellett konkrét álláslehetőségekkel is érkezett, és nem tartja kizártnak egy célzott, mindenki számára elérhető tanfolyam, képzés indítását.

Újabb lakásokkal bővült a csornai önkormányzat szociális bérlakásállománya. A Gyöngyvirág utcai, volt határőrlaktanya területén kialakított 16 darab 29 és 48 négyzetméter közötti ingatlant az önkormányzat mintegy 60 százalékos állami támogatással, csaknem 105 millió forintért vásárolta meg.

Vasárnap hajnalban rokona albérleti lakásában gyanús körülmények között meghalt egy 25 éves fiatalember Győrben. A rendkívüli halálesetről a mentők értesítették  a rendőrség ügyeletét. A férfi bal karján lévő friss tűszúrási nyomok és a látható tünetek alapján az elsődleges orvosi vizsgálat kábítószer túladagolást valószínűsített. A fiatalember halálának pontos okára az igazságügyi orvosszakértői boncolást követő toxikológiai vizsgálat ad egyértelmű választ. A Győri Rendőrkapitányság államigazgatási eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit.

Európa kulturális fővárosában járt Sopron háromtagú küldöttsége. Sopron két alpolgármestere, Hruby József és Kalmár István, valamint Tama István, a Magyar Turizmus Rt. regionális igazgatóságának vezetője, Sopron pályázatának koordinátora négy napot töltött Írország, azon belül is Cork városának tanulmányozásával. A küldöttség a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma felkérésére képviselte városunkat Európa jelenlegi kulturális fővárosában. A meghívás mind a tizenegy, kulturális fővárosi címre pályázó magyar városba eljutott, azonban csak az egri és a soproni küldöttség tette tiszteletét a 190 ezer lakosú ír városban. A látogatás tapasztalatairól Tama István a soproni kulturális főváros pályázat koordinátora számolt be.

Új útbaigazító táblák könnyítik meg a Fertő-tájra érkező turisták dolgát. A megyében több mint 50 táblát helyeztek ki, a Fertő-parton a helységnévnevek alatt is látható már a világörökség jellegzetes barna színű egységes táblája. A részleteket Taschner Tamás, a Fertő-táj világörökság Egyesület igazgatója mondta el.

A miniszterelnök azt javasolja a holnapi kormányülésen, hogy már márciusban fizessék ki a 13-dik havi nyugdíj idei részének első felét. Gyurcsány Ferenc szándékáról az Idősügyi Tanács ülésén beszélt. A nyugdíjak uniós felzárkóztatását szorgalmazó hozzászólásokra azzal válaszolt, hogy a magyarországi átlagjövedelem a következő évtized végére éri el a nyugat-európai átlag 90 százalékát, ezzel együtt nőnek majd a nyugdíjak is. Gyurcsány Ferenc szerint szükség van egy idősügyi törvényre, amelynek ő maga szívesen lenne szószólója, ha őszig elkészül a testület javaslata.

A részmunkaidő elterjesztését és a családi adózás bevezetését szorgalmazta a Fidesz elnöke Miskolcon. Orbán Viktor a nők helyzetével foglalkozó fórumán beszélt arról, hogy ne a ledolgozott munkaórák alapján kapják csak a fizetést az emberek, hanem az alapján is, hogy ebből a bérből hány embert kell eltartaniuk. Fontosnak tartotta, hogy az az asszony, aki gyermeket szült, ne kerüljön hátrányba az egyedül állókkal szemben, amikor munkát keres.

Hivatalosan tűzszünetet hirdettek az izraeliek és a palesztinok az egyiptomi Sarm-el-Seikben tartott csúcstalálkozón. Az izraeli kormányfő bejelentette, hogy országa megszünteti a katonai akciókat a palesztinok ellen. Ariel Saron hozzátette: reméli, hogy a megállapodás a béke új korszakához vezet a Közel-Keleten. A palesztin vezető, Mahmud Abbász külön nyilatkozatban közölte, hogy a palesztin fegyveresek véget vetnek az Izrael elleni fegyveres akcióknak, így befejeződik több mint négyéves vérontás. A két fél várhatóan hitet tesz az Útiterv néven ismert nemzetközi békekezdeményezés felújítása mellett.

Románia keleti részében továbbra is a heves havazás okoz gondot. Hatvan település van elzárva a külvilágtól, 29 helyen pedig az iskolákat is bezárták. Danut Culetu, a konstancai önkormányzat tisztviselője elmondta, hogy helikopterekkel szállítanak élelmiszert és más segélyeket 16 településre. A három kikötő és a repülőtér ugyanakkor kinyitott Romániában a Fekete-tenger partján fekvő Constancában, és megindult a hajózás is kedden a Dunán.
 

Az időjárásról
Derült idő várható, éjszaka többfelé pára- és ködfoltok képződnek, amelyek holnap csak lassan oszlanak fel. Hajnalban mínusz 13, mínusz 18, a havas részeken mínusz 25, holnap délután plusz 1, mínusz 4 fok között lesz a hőmérséklet.



2005. február 08., kedd 19:28


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület