CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Rendezvények  

Felújították a soproni sípályát.- Bursa Hungarica ösztöndíj - Kerékpárút Darnózseli és Halászi között- Az MDF elnöke a MÁÉRT-ról

 

A Corvinus Rádió hírei Január 19. 12.00 óra
FM 104.6

Felújították a soproni sípályát. Amennyiben sportolásra alkalmas hó lesz, a létesítmény már pénteken fogadja a mozogni vágyókat. A Dallos hegyi 400 méteres pályán eltávolították az aljnövényzetet és a gyökereket, valamint teljesen felújították a tárcsás felvonót. Rákóczi József, a soproni polgármesteri hivatal sportfelügyelője rádiónknak elmondta: a munka mintegy 5 millió forintba került, amelyet a város önkormányzata és a tulajdonos Tanulmányi Erdőgazdaság közösen finanszírozott. Sopronban mintegy 15 évvel ezelőtt két sípálya működött, azóta az egyik teljesen megszűnt, a most felújított pedig időjárási és műszaki okok miatt 4 évig szünetelt. A sportfelügyelő kifejtette azt is, hogy a sportolásra alkalmas terület nem versenypálya, arra viszont kiváló, hogy a kezdők megtegyék rajta első sítalpas lépéseiket. Miután hóágyúval nem rendelkeznek, ezért a nyitás az első síelésre alkalmas hótól függ. Az elképzelések szerint a pálya hétvégenként reggel 9-től sötétedésig, valamint péntek délutánonként fogadja a látogatókat, akik ingyenesen használhatják felvonót. A sípályát a Tanulmányi Erdőgazdaság és a soproni önkormányzat közösen üzemelteti.

144 önkormányzat 10 hónapra, 41 település három évre vállalta Győr-Moson-Sopron megyében a Bursa Hungarica ösztöndíj fizetését tehetséges diákjainak. A támogatás összege fejenként körülbelül tízezer forint. A részleteket Adorján Andrea tudósításából tudhatják meg.

Még idén elkezdődhet és 2006 nyarára befejeződhet a Darnózseli és Halászi közötti kerékpárút építése. A 8 kilométeres szakasz az országos kerékpárúthálózat szigetközi részéhez tartozik. Fazekas Antal, Darnózseli polgármestere hangsúlyozta, hogy a 260 millió forintos projekt megvalósulása után már csak a darnózseli belterületi-, illetve a Mosonmagyaróvárig vezető mintegy 1,2 kilométeres szakaszt kell megépíteni, és így Győrtől Mosonmagyaróvárig összefüggő szakaszon kerekezhetnek majd a kerékpárosok. Jelenleg a kivitelező kiválasztása zajlik. A beruházást a halászi és a darnózseli önkormányzat közös, sikeres pályázatából finanszírozzák.

Az MDF elnöke alkalmatlannak tartja a döntéshozatalra a Magyar Állandó Értekezletet, ugyanakkor előrelépésnek nevezte, hogy a határon túli magyarok meg tudták teremteni a maguk fórumát. Dávid Ibolya a Magyar Televízió reggeli műsorában azt mondta: a MÁÉRT helyett olyan konzultációs fórumot kellene alkotniuk a magyar parlamenti pártoknak, ahol egyeztetni lehet a nemzetpolitikáról, a gazdaságpolitikáról és a külpolitikáról.

Az MSZP elnöksége a hét végén terjeszti az országos választmány elé a 2006-os országgyűlési képviselőjelöltek kiválasztásáról szóló javaslatát. Hiller István pártelnök az országos elnökség budapesti ülése után újságíróknak elmondta: ha a választmány egyetért a javaslattal, akkor a jövő héten megkezdődik az érintettek kiválasztása.

Irán nem riad meg az amerikai fenyegetésektől - közölte a védelmi miniszter. Ali Samháni arra válaszolt, hogy George Bush amerikai elnök nem zárta ki a közép-keleti ország megtámadásának lehetőségét. A miniszter tagadta, hogy Irán tömegpusztító fegyvereket készül gyártani, és cáfolta a New Yorker című amerikai magazin oknyomozó riportjának azt az állítását is, miszerint amerikai kommandósokat vetettek már be Iránban, hogy a titkos fegyverprogram nyomára jussanak.

Az Egyesült Államok leendő külügyminisztere szenátusi meghallgatásán védelmébe vette az iraki háborút. Condoleezza Rice kinevezése előtt állást foglalt az Afganisztán elleni katonai akció mellett is. Szerinte az egyik legfőbb kihívás a demokrácia elterjesztése a Közel-Keleten. Rice azt ígérte, hogy mindent megtesz a béke megtereméséért a térségben, jóllehet elsősorban az izraelieknek és a palesztinoknak kell lépéseket tenniük.

A Gázai övezetben megölték az izraeli belbiztonsági szolgálat egyik tagját: izraeli katonai források szerint a Hamász palesztin radikális szervezet egyik öngyilkos merénylője végzett vele. Izrael felszólította a palesztin elnököt, hogy azonnal lépjen fel a radikális szervezetek ellen. Közben az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai nevű palesztin radikális csoport bejelentette, hogy Mahmúd Abbász palesztin elnök kérésére beszüntetik a támadásokat Izrael ellen.



2005. január 19., szerda 14:21


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület