CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 1., szerda, Fülöp, Jakab, Amarilla napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Rendezvények  

Corvinus-hírek

A Corvinus Rádió hírei január 4-én 14.00 órakor
FM 104.6

Nincs influenza járvány Győr-Moson-Sopron Megyében. Az ÁNTSZ tájékoztatása szerint nem emelkedett az influenzaszerű megbetegedések száma. A háziorvosokból álló figyelőszolgálat legfrissebb adatai alapján a betegek leginkább a 10 és 34 év közötti korosztályból kerülnek ki. A megyébe érkezett 51 ezer ingyenes védőltásból eddig 27 ezer vakcina fogyott el.

Sopron, Ágfalva, Somfalva (Schattendorf), valamint Lépesfalva (Loipersdorf) polgármesterei találkoznak ma délután Ágfalván. Gaál István, Ágfalva polgármestere a Corvinus Rádiónak elmondta, hogy a megbeszélés fő témája a településeket összekötő, határon átnyúló közút megépítése lesz.

Pannon Novum Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség néven szervezik meg hamarosan azt az új szervezetet, amelynek létrehozásához a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal által kiírt pályázaton a nyugat-dunántúli régió a közelmúltban 200 millió forintos támogatást nyert. – írja a Népszabadság. Az új ügynökség célja a regionális innovációbarát környezet kialakítása, valamint az innovációs fejlesztések ösztönzése lesz. Az új innovációs ügynökség öt irodát nyit a régió öt megyei jogú városában. Győrben, Nagykanizsán, Sopronban, Szombathelyen és Zalaegerszegen is olyan információs pontokat alakítanak ki, ahol bárki hozzájuthat az igényelt tájékoztatásokhoz és szolgáltatásokhoz.

A Fidesz 3 pontból álló javaslatot fogalmazott meg a kormánynak. Elsőként azt tanácsolják, hogy fizessék ki a kis- és középvállalkozásoknak a nekik járó általános forgalmi adót, melyet az ellenzék szerint jogtalanul tartanak vissza. Áder János frakcióvezető sajtótájékoztatóján második pontként azt jelölte meg, hogy a gazdáknak is fizessék ki az áfát, valamint az elmaradt kamattámogatást és a nemzeti kiegészítő támogatás még benn maradt részét. Harmadikként azt javasolja az ellenzéki párt, hogy a kormány kezdjen tárgyalásokat a román féllel a verespataki építkezés leállításáról. A szocialista párt szóvivője, Nyakó István szerint a Fidesz javaslatai már okafogyottá váltak.

Kupa Mihály pártelnök szerint a Centrum Párt működik és indulni készül a következő parlamenti választásokon. Ezzel szemben Gyenesei István, a Harmadik Oldal Magyarországért mozgalom vezetője szerkesztőségünket arról tájékoztatta, hogy a párt 25 alapító tagja közül 24 távozott.

Magánokirathamisítási ügyben több szocialista politikus meghallgatását kezdte mag a Zala megyei rendőrfőkapitányság. Az érintetteket bűnsegédlettel gyanúsítják. A nyomozás még tavaly indult annak kiderítésére, hogy ténylegesen megalakult-e, vagy csak papíron jött létre a Fiatal Baloldal-Ifjú Szocialisták tíz vas megyei alapszervezete. Sajtóértesülések szerint a meghallgatottak között van Zuschlag János volt szocialista országgyűlési képviselő és Tóth Csaba az MSZP vas megyei elnöke is.

A Sri Lankán dolgozó magyar orvoscsoport reggel továbbküldte a segélyszállítmányokat a környéken található táborokba. Mintegy 45-46 ezren vannak fedél nélkül. A magyarok munkáját már helyi orvosok, medikusok is segítik. A csoport vezetője a Krónikának elmondta, hogy politikai feszültséget nem tapasztaltak és a nők állítólagos zaklatásáról sincs tudomásuk.

Az Európai Unió 5 ezer fős válságkezelő testület létrehozásán gondolkodik. Az alakulatot a délkelet-ázsiai katasztrófához hasonló helyzetekben lehetne bevetni. Erről az unió külkapcsolati biztosa beszélt a Financial Times című napilapnak. Benita Ferrero-Waldner azt mondta, hogy egy ilyen csapat a természeti csapások következményeinek enyhítésében és az újjáépítésben tudnának segíteni. A szakértőket a nemzeti kormányok jelölnék ki, de szükség esetén központilag irányítanák őket.

Lelőtték Bagdad polgármesterét - közölte az iraki rendőrség. A merénylők a főváros északi részén végeztek az autójában utazó Ali al-Haidarival. Ő és testőre is a kórházban halt bele súlyos sérüléseibe. Az iraki fővárosban korábban 11 ember, köztük 8 rendőr meghalt, 58-an pedig megsebesültek, amikor egy üzemanyaggal teli kamion rohant neki egy katonai ellenőrzőpontnak, majd felrobbant.



2005. január 04., kedd 14:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület