CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 1., szerda, Fülöp, Jakab, Amarilla napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Borváros  

A Soproni Borvidék Hírei

Jótékonysági Borárverés

December 22 - én (szerdán) 17.00 órakor Sopron város Fő terén a Bormarketing Műhely Kht. és a Soproni Karácsonyi Vásár szervezői megrendezik az immár hagyományos jótékonysági borárverést.
A befolyt bevételeket a szervezők és a résztvevő borászatok a „Tómalom Híd” Alapítvány (Tómalmi utcai Gyermekotthon) és a „Boldogabb Gyermekekért” Alapítvány (Cseresznye sori Gyermekotthon) számára ajánlják fel.

Az árverésen a Soproni borvidék borászatai (Fényes Pince, Horváth-Pálmai Pincészet, Iváncsics Pince, Jandl Pince, Karádi Családi Borház, Lővér Pince, Luka Pincészet, Pfneiszl Pincészet, Taschner Borház, Vincellér-Ház, VINEX Kft., Weninger Pincészet) legnemesebb boraikból ajánlottak fel, melyeket neves művészek és közéleti személyiségek (Benkő László, Bodnár László, Crystal, Csák Máté, Csollány Szilveszter, Desperado, Faragó Beatrix, Marót Viki, Roy & Ádám, St. Martin, Szentirmai Ákos, Szilágyi Tibor, Uniqe) karácsonyi üdvözletükkel, aláírásukkal láttak el.


Elindult a Soproni borvidék honlapja!

2004. decemberétől a www.soproniborvidek.hu internetes címen kaphatnak bővebb információt a Soproni borvidékről és pincészetekről az érdeklődők. A honlapon 20 borászat mutatkozik be, és olvashatók a borvidékkel kapcsolatos rendezvények, események, hasznos információk. Szeretettel várjuk látogatását! Véleményét, a honlappal kapcsolatos javaslatait tisztelettel várjuk az info@soproniborvidek.hu e-mail címre.



Soproni pincészet okoztott óriási meglepetést a Hamburgi Borszalonon!

A borverseny, amely egy héttel a 19. Hamburgi Borszalon (Hamburger Wein Saloon) november 20-21-i megrendezése előtt került lebonyolításra, hatalmas meglepetést hozott, hiszen a világ minden részéről, 17 országból nevezet több mint 500 bor közül a soproni Pfneiszl Hungarian Vineyards Kft. nyerte az „Év Nemzetközi Felfedezettje” kitüntető címet.

Ezt két Grand prix, és két Grand prix d’Honneurs díj elnyerésével érdemelte ki. Ilyen elismerést a Borszalon majd 20 éves története során először kapott magyar borászat.

A siker még figyelemreméltóbb, ha hozzátesszük: az „Év Vörösbora” versenyben a Pfneiszl Kft. 2002-es Shiraz bora a második helyen végzett, egy 1998-as évjáratú toscanai Capanelle & Avignonesi cuvée mögött.

A sikerek azt igazolják, hogy a Soproni borvidék kiváló adottságokkal rendelkezik a testes, markáns, ásványos vörösborok megalkotásához, olyan vörösborokhoz, amelyek – legyünk rá büszkék, és higgyük el - világviszonylatban is elismertté tehetik borvidékünket!

Nemrég egy újságíró a Soproni borvidékkel kapcsolatban ezt írta: „nekem valami azt súgja, hogy néhány év és a hazai borászat Sopronról fog beszélni. Ez a borvidék adja majd az Év borászát, kapja az Év pincészetének szóló elismerést, nem is csak marketing szempontok, hanem a vitathatatlan minőségi eredmények miatt.”


Soproni sikerek a VinAgora Nemzetközi Borversenyen

Az idén immár hetedik alkalommal került megrendezésre, 2004. november 18. és 21. között, a borvilág jeles, nemzetközileg is elismert borversenye, a VinAgora Nemzetközi Borverseny.

A Pfneiszl Hungarian Vineyards Cabernet sauvignon 2002, valamint Merlot 2002 bora aranyérmet, a Weninger Pincészet Kékfrankos Selection 2002 bora szintén aranyérmet nyert. Ezüstéremmel díjazta a bíráló bizottság a Pfneiszl Hungarian Vineyards Kékfrankos 2002 és Shiraz 2002 borát.



Tudtad, hogy a soproni bor történetének egyik legfényesebb fejezete a XVIII. század?

A XVIII. század a soproni bor történetének egyik legfényesebb fejezete. A messze földön keresett soproni bor hírnevét csak növelte Bél Mátyás 1723-ban kiadott latin nyelvű könyve, mely Magyarországot mutatta be és külön részben, 40 oldalon, számolt be a csodálatos soproni borról. Azt is kiolvashatjuk a könyvből, hogy jó évjáratokban igen jeles aszú borok teremnek Sopronban.

A szürkepenész csodája, tehát Sopronban is jelentkezett, de a filoxéravész utáni fajtaváltáskor végleg feledésbe merült a soproni aszú bor.

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, és Eredményes, Jó Borokban Gazdag Új Évet kívánnak a Soproni borvidék nevében a hírlevél szerkesztő!

(Forrás: a Soproni Borvidék Hírlevele, amely megrendelhető az info@soproniborvidek.hu e-mail címen.)



2004. december 20., hétfő 11:06


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület