CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 1., szerda, Fülöp, Jakab, Amarilla napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

A város és a térség parlamenti képviselet nélkül maradtak

Fidesz: Sopronban az érvénytelen választást az MSZP súlyosan felelőtlen lépése idézte elő

A soproni időközi választás értékelése tárgyában tartott ma sajtótájékoztatót Firtl Mátyás, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség képviselőjelöltje Sopronban.

Firtl Mátyás ismertette: a Fidesz jelöltjeként az első fordulóhoz képest közel 2000 szavazattal többet ért el Sopronban, de ez sem volt elég a 25 százalékos részvételi arány eléréséhez. 410 szavazat hiányzott ahhoz, hogy a választás érvényes legyen.

Rámutatott: A választás érvénytelenségét nagyban befolyásolta az a tény, hogy a baloldal nem vett részt a szavazáson. Az MSZP Sopronban, annak képviselőjelöltje, aki egyben a helyi csoport elnöke, a szavazóit hagyta cserben, és demokrácia megcsúfolását idézte elő azzal, hogy az MSZP-szavazókat visszatartotta.
-Súlyosan felelőtlen lépése volt ez, hogy Kránitz Lászlónak, akinek hibája majd visszalépése befolyásolta a soproni részvételt, és azt eredményezte, hogy a város és a környező települések parlamenti képviselő nélkül maradtak. Az MSZP Soproni elnökeként is felelős Kránitz László azért, mert meggondolatlan tettével megzavarta a helyi közéletet, a pártját, a soproni szavazókat - hangzott el Firtl Mátyás részéről, mintegy reagálásként is Kránitz Lászlónak a mai Kisalföldben tett kijelentésére, amely szerint Kránitz nem tartja sem magát, sem a szocialista többségű városvezetést felelősnek az alacsony részvételért.

Firtl Mátyás szerint nem igényel kommentárt az a tény, hogy amint azt egy médiumban maga Walter Dezső, szocialista polgármester elmondta: nem ment el szavazni. Egy város polgármesterének a politikai pártokon felülinek kellene lennie - vélte a Fidesz képviselőjelöltje.

Firtl Mátyás rámutatott: a területi választási bizottság törvénysértésnek minősítette azt, amit a szocialista jelölt ,,az ágfalvi szavazatvásárlás kapcsán tett" , ezért a Fidesz politikusa az adott helyzetben érthetetlennek és értelmezhetetlennek, és minden erkölcsi alapot nélkülözőnek tartja Kránitznak a napilapban tett kijelentését, amely szerint: ,,bebizonyosodott, hogy vetélytársak nélkül nem lehet tisztességes verseny".

Firtl Mátyás felszólította az MSZP vezetését, Hiller István pártelnököt arra, hogy határolódjon el a Sopronban történtekről.
(cyberpress)



2004. november 29., hétfő 23:45


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület