CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Nemzetközi művészeti vásár és kiállítás

Nemzetközi Művészeti Vásárnak ad otthont a hét végéig Sopron. A hagyományteremtő szándékkal rendezett kiállításon csaknem 30 műkereskedő antik portékái között nézelődhet és vásárolhat a közönség.

A soproni Konferencia és Kulturális Központ ideiglenes standjain felsorakoztatott, a régmúlt emlékeit idéző tárgyak legalább ötven évesek, de akad köztük többszáz évvel ezelőtt készült darab is, amelyek sok pénzt megérnek a szenvedélyes gyűjtőknek.

Megvásárolni azt a műtárgyat érdemes, amelyik első látásra “megszólít” bennünket, mert azt mindig szeretni fogjuk – vélik a műkereskedők. Bodó János, a Magyar-Francia Galéria tulajdonosa kérdésünkre elmondta, hogy ő annak örül, ha egy igazán ritka és szép darabbal találkozik, amelynek a vételtől az eladásig végigkísérheti az útját vagy gyűjteményébe illesztheti, hiszen ebben a szakmában ez a szép.
Magyarországon körülbelül kétezren foglalkoznak műtárgykereskedelemmel, a piac ismerői szerint napjainkban visszaesett a régiségek iránti fizetőképes kereslet. A főváros után most Sopronban mutatkoznak be hazai és külföldi régiségkereskedők.
A sokszínű tárlaton fotog-ráfia, könyv, textil, ezüsttárgyak, festmények, ékszerek és kéziratok várnak gazdára. Süle Katalin szervező a Cyberpress-nek elmondta: Sopron egy nagyon ideális helyszín, hogy nemzetközi szintre fölemeljük a műkereskedelmet, nagyon büszkék vagyunk arra, hogy nemcsak a budapesti nagygalériásokat nyertük meg ennek az eseménynek, hanem osztrák résztvevők vannak.”
A vásár ünnepélyes megnyitóján a soproni könyvtár két, a 19. és 20. századi magyar festészetet bemutató, kétezer reprodukciót tartalmazó kötetet vehetett át. A kiállítás november 14-ig várja az érdeklődőket.

Tóth Anita Lilla



2004. november 13., szombat 00:28


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület