CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 1., szerda, Fülöp, Jakab, Amarilla napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Borváros  

2. Szent Márton Újborfesztivál és Libator

Közismert, hogy a nagyvilágban a francia Nouveau Beaujolais átütő sikere egy önálló piaci csatornát teremtett az újborok számára. Magyarországon, 1997 óta, Szent Márton napjához kapcsolódóan, a francia eseménynél lényegesen gazdagabb folklór, kulturális és gasztronómiai tartalommal szintén elkezdett kialakulni egy újbor ünnep. A kellemes élményeket kínáló, formalitásoktól mentes „hétköznapi ünnep” fogadtatása rendkívül pozitív, és a siker kiváló bizonyítéka a piacon növekedő újbor kínálat, a sokasodó helyi ünnep és liba lakoma, a média erősödő érdeklődése.

Magyar Szőlő- és Borkultúra Kht. a Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivál szervezőjeként nagy tapasztalatot szerzett borászati események, kiállítások, bemutatók szervezésében, így érzékelve az egyre határozottabb társadalmi igényt, valamint a tavalyi Újborfesztivál sikerét idén második alkalommal rendezi meg az újborok országos szintű bemutatását. A program társszervezője és a helyszínt is biztosító partnere a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, a szentendrei Skanzen.

A 2. Szent Márton Újborfesztivál és Libator újbor kínálatának minél teljesebbé tétele érdekében ezúton hívja fel ma szervező a bortermelő borász kollégákat a részvételre!

Bemutatkozásra, kóstoltatásra és a bor árusítására biztosítanak lehetőséget a Skanzen Jászárokszállási Fogadójának sátorral fedett belső udvarán és a hozzá kapcsolódó fűtött sátorban. Reményeink szerint a gazdag szakmai, gasztronómiai és folklór programok 5-6 ezer látogatót csalogatnak a helyszínre, akik a Budai Várban már megszokott kóstolójegyes formában ízlelgethetik a borokat és a liba étkeket.

A szervezők meggyőződése szerint a Szent Márton naphoz kapcsolt magyarországi újbor ünnep megerősödése az ágazat, és valamennyi termelő közös érdeke, ezért várják a résztvevőket.

További információ, illetve részvételi feltételek és a jelentkezési lap : www.borkulturakht.hu



2004. október 11., hétfő 17:37


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület