CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 27., szombat, Zita napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Fertő-táj Világörökség Klub

A világörökség részének nyilvánított Fertő táj építészeti és természeti értékeinek jobb megismerése, a Fertő parti települések szépségeinek védelme a célja az augusztus végén megala-kult Fertő-táj Világörökség Klubnak. A csoport (szerdán) a nagycenki Széchenyi kastélyban tartotta első találkozóját.

Már 30-an csatlakoztak az alig egy hónapja megalakult Fertő-táj Világörökség Klubhoz, amelynek tagjai első találkozójukon “A Széchenyi kastély szellemei”-vel, vagyis a Széchenyiek nagycenki kastélyához kötődő családtagjaival ismerkedtek, Széchenyi István mellett például Széchenyi György életével vagy a két éves korában elhunyt Júlia sorsával.

Kenessei Károly, a nagycenki Széchenyi Emlékmúzeum igazgatója előadásában egyebek mellett rámutatott: “Júlia ugyan Pozsonyban halt meg, de idehozták, itt ravatalozták fel, tehát hogyha így vesszük, akkor ő is azok közé a szellemek közé tartozik, akik itt a kastély szobáit járják.

A klub a jövőben is ismeretterjesztő előadásokat, kirándulásokat szervez a környék építészeti és természeti szépségeinek jobb megismerése érdekében. A Fertő-táj Világörökség Klub elnökévé a fertőszéplaki Kóbor Attilát választották, aki az első összejövetel alkalmával vette át megbízólevelét Taschner Tamástól, a Fertő-táj Világörökség Egyesület elnökétől. Kóbor Attila a Cyberpress-nek elmondta: “Napról-napra ahogy tagjaink száma növekszik, úgy növekednek ötleteink is és a megoldandó problémák. Remélem, hogy egyik településről a másikba, egyik régióból a másikba haladva hasznosan tudunk működni.

A Fertő-táj Világrökség Klub rendszeres találkozóin a tapasztalatcserére is lehetőség nyílik. Remélik, a jövőben közös pályázatokat nyújthatnak be a régió értékeinek védelmében. Addig is szívesen fogadják tagjaik sorába az érdeklődőket.

Tóth Anita Lilla



2004. szeptember 30., csütörtök 22:57


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület