CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Sopron 598 millió forintos támogatást kap a Deák tér rekonstrukciójára

Európa leghosszabb tere legyen a legszebb is!

Kránitz László a Magyar Szocialista Párt soproni egyéni képviselőjelöltje a csütörtökön a Sopronért Kampányirodában tartott sajtótájékoztatóján közölte, hogy budapesti tárgyalásain megerősítették: Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata megkapja azt az 598 millió forintos támogatást, melyet a város szívében található Deák tér, Európa egyik leghosszabb terének felújítására fordíthat.

A képviselő hangsúlyozta két éves küzdelem, lobbizás, tárgyalás, és kormányzati kapcsolataik eredménye a ,,győzelem".

Kránitz László, az MSZP soproni képviselőjelöltje

Rámutatott: Sopron több alkalommal pályázott sikertelenül a tér felújítása érdekében, de legutóbb már Európai Uniós tagként adta be pályázatát, melyet el is nyert. A régió öt megyei jogú városa közül Sopron elsőként adta be uniós pályázatát és nyerte is el a kívánt összeget. Kránitz László arról is szól, hogy a következő pályázatuk is elkészült már.

A képviselőjelölt kiemelte “Sopronért programjának” leghangsúlyosabb pontja a Deák tér felújítása, ,,mert igazi soproniként tudja, hogy az itt élők számára milyen fontos patinás terük – mely egyúttal Európa egyik leghosszabb tere is – felújítása."

A Soproni Önkormányzat több mint 66 millió forintos önerőből finanszírozott beruházásával kiegészülve a tér felújítása közel 665 millió forintba kerül.

A munkálatok első ütemét 2005 tavaszán kezdik meg a Csatkai utca és az Erzsébet utca között. A tér kialakításánál figyelembe veszik a kivitelezők, hogy az egészséges fák és szobrok a helyükön maradjanak, emellett az utak és rámpák az akadálymentes közlekedést is elősegítik. Az elképzelések szerint a játszóterekkel, vízfelületekkel, sövényekkel tagolt sétányok között helyet kap egy közel 200 vendég befogadására alkalmas rendezvényterem is, mely kávézójában és színpadán programokkal várja a látogatókat.

A képviselő arról is szólt, hogy a támogatás odaítéléséről szóló okiratokat Nagy Sándor, a Miniszterelnöki Hivatal területfejlesztési államtitkára személyesen hozza el a képviselőnek és Walter Dezső polgármesternek a jövő héten, ezt követően a polgármester és Kránitz László bemutatja a soproniaknak a tér látványterveit a Deák téren.
(cyberpress)



Kávézó


Kert



2004. szeptember 30., csütörtök 22:44


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület