CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

A cél: emberhez méltó életforma biztosítása

Fél évszázados jubileum Jobaházán

A megyei önkormányzat által fenntartott Idősek Otthona, Jobaházán ebben az évben ünnepli fennállásának 50. évfordulóját. A jubileumi ünnepségre október 1-jén, pénteken délelőtt 10.00 órakor kerül sor az intézményben. A résztvevőket elsőként Firtl Mátyás, a megyei közgyűlés általános alelnöke köszönti, majd Zöld Péterné , az intézmény igazgatója mond ünnepi beszédet. A köszöntőket az intézmény lakóinak, dolgozóinak és a Soproni Líceum Társulatnak a műsora követi, majd az egyházi áldás sem marad el, hiszen a meghívott vendégek között lesz Gréger Tibor, esperes plébános is.

A jobaházi Idősek Otthona területileg Csorna várostól kb. 5 km távolságban helyezkedik el Sopron térsége irányában. Az intézmény magja a kastélyépület, amelyhez átriumos megoldással csatlakozik a pavilonrendszer, - így képezve funkcionális egységet. Az épületegyüttest nagy területen park veszi körül, amely évszázados fáival, zöld területen kialakított pihenőkkel, sétáló utakkal kellemes környezetet nyújt az ott tartózkodáshoz. Az intézményben 85 fő részére biztosítanak teljes körű ellátást, tartós bentlakást. Az esztétikusan kialakított környezetben lévő épületegyüttesben a lakószobáink 2-4 személyesek. A lakók teljes körű ellátásáról 45 fő dolgozó gondoskodik.

Az Idősek Otthonának lakói elsősorban a nyugdíjkorhatárt betöltött személyek, akik már nem tudnak önmagukról gondoskodni, az egészségi állapotuk rendszeres gyógyintézeti kezelést nem igényel, a házi segítségnyújtás keretében már nem gondozhatók vagy ezen alapellátási forma hiánya miatt válnak otthonlakóvá;

Továbbá azon felnőtt korú személyek, akik betegségük következtében - megromlott egészségi állapotuk miatt, ápoló-gondozó hozzátartozó hiányában - ellátásra szorulnak.

Az intézmény „ars poetica”-ja: Emberhez méltó életforma biztosítása, az idős ember életvitelének segítése minden részterületen, a fizikai és egészségügyi ellátás biztosítása, a mentálhigiénés tevékenység és a mindennapi tartalmas foglalkoztatás az aktív állapot és a meglévő képességek folyamatos megtartása érdekében.

P.Z.



2004. szeptember 29., szerda 11:23


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület