CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 16., kedd, Csongor napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

KultúrVáros  

RAIFFEISEN GARND PRIX 2004
A Frances hurrikán elsöpörte a magyar reményeket…

Ennyi volt! - legalább is magyar részről. A nyolc között már nincs hazai játékos, pedig nagyon bíztunk Balázs Györgyben, aki Davis Kupa csapatunk stabil tagja, magyar bajnok és sokak szerint nagy ígéret… Az első játékban úgy gázolt át rajta a világranglistán lényegében hasonló helyen álló szlovák Janci, mint ahogyan ezt tette Floridával a Frances hurrikán. A második játszmában egy break labda még ugyan megcsillantotta a reményt, de csak percekre.
- Sem a stílusa nem feküdt nekem, de az erős szél is nagyon zavart. Sajnos fájós vállal ma ennyire tellett az erőmből… - foglalta össze röviden a történteket ifjú bajnokunk.


Tatár Zsoltnak sem ment sokkal jobban a szlovák Capkovic ellenében, a 6/2, 6/4 simának mondható. Kamil Capkovic így már két magyar skalppal büszkélkedhet ezen a tornán, következő ellenfele a közönség egyik kedvence, az osztrák Magg lesz, aki győzelmével megakadályozta, hogy testvérharc legyen a negyeddöntőben, hisz ő a világranglistán hátrébb rangsorolt Peter Capkovicot verte 6/3 6/1-re.
A tavalyi döntőben Bardóczky Kornélt legyőző osztrák Neunteiblnek meggyűlt a baja honfitársával, hisz Geiger ellen csak döntő szettben tudott győzni, nem úgy mint a másik osztrák favorit, a második helyen kiemelt Wiltschnig, aki simán verte a Szerbiából érkezett Tosicot. Talán nemcsak a földrajzi közelségnek tudható be, hogy a nyolc között öt (!) osztrák szerepel, az egy horvát és a két szlovák versenyző mellett.
Időközben elkezdődött a párosok küzdelme is és hogy hab is kerüljön a tortára soproni duetteknek is szurkolhattunk. Így valójában az "ennyi volt" sommás kommentátori megállapítást cáfolja a Hajnal testvérpár ragyogó győzelme a Dani-Hatala páros ellenében, tehát mégis van magyar a táblán Hajnal Ákos és Hajnal Gábor személyében!
A nap utolsó mérkőzését szintén soproni páros játszotta, Hámori Zoltán és a tábla szerint Steiner Dénes személyében, ami némi derültséget is okozott, hisz Steini a hazai szurkolók egyik kedvence köztudottan Béla…- van aki szerint László. Parádés labdamenetek, volt lábközött és beszólás - jól szórakoztunk még akkor is, ha a Böröczky-Tóth páros jutott tovább a nyolc közé.

(pluzsik)



2004. szeptember 09., csütörtök 13:03


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület