CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

KultúrVáros  

Szívólista és backhand egyenes…

Minden híreszteléssel ellentétben tart a jó idő - így szaporodnak a nézők is a Hunguest Hotel Szieszta botanikus kertnek is beillő parkjában, ahol a kiválóan előkészített pályákon immáron a nyolcaddöntőket játszották a Raiffeisen Grand Prix ITF Future teniszversenyén.


Ismerős, napbarnított arc a nézők között - igen ő Tóth Ildikó, a 80-as évek kiváló kézilabda kapusa.
- Azt, hogy kiváló? - ki emlékszik ma már erre… - de jól esik hallani. Ami tény: 56 alkalommal ölthettem fel a címeres mezt. Régen volt, egykori csapattársaim közül ma már csak Farkas Ági aktív, de talán még sokan emlékeznek Kökény Beára, vagy neves válogatottbeli edzőinkre Csík Jánosra, Szabó Patyira. Semmi keserűség nincs bennem, bár az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy szerencsésnek semmiképpen nem mondható a mi generációnk. Mi vagyunk a "szívólistások" ahogy egykoron neveztek bennünket, vagy éppen mi magunkat. Az 1984-es Los Angeles-i bojkott miatt 16 évig nem játszhattunk olimpián, ami azért egy sportolóban talán érthető, hogy nyomot hagy. Sőt, ezt még úgymond tovább szívtuk, hisz visszaminősítettek bennünket a C világbajnokságba, ahonnan egyáltalán nem volt egyszerű dolog visszaverekedni magunkat az élvonalba. Hollandiai légióskodás után '93-ban fejeztem be az aktív sportot, de már másnap teniszeztem! A sérülésveszély miatt a kézilabda mellet semmi egyéb sportpassziómnak nem hódolhattam, pedig a sí mellett mindig kacérkodtam a tenisszel is. Annál is inkább, mert Bartalos Béla kapusedzőm egyik gyakorlata éppen teniszlabdákra épült - sokat tanultam belőle!
- Megszerettem ezt a sportot, bár jelenlegi trénerem Babos Csaba nem tölti belém tölcsérrel az önbizalmat! Ritkán dicsér, akkor sem a tenyeresemet… Ezzel együtt vannak sikerélményeim, hogy mást ne mondjak nyertem női amatőr versenyt, éppen ezen a pályán, sőt idén már a NOTREADY csapatában a férfiak mezőnyében indulok. Jól tudom ez csak játék, de halálosan komolyan veszem és esz a sárga irigység egy-egy süvítő backhand egyenes láttán. Meg fogom tanulni, már csak azért is, a szívólista miatt!

Pluzsik Tamás



2004. szeptember 09., csütörtök 07:57


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület