CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

KultúrVáros  

Van soproni tanítványom is!
a DUSE pályától Jeff Tarangoig - beszélgetés Nyírő Lászlóval.

A Hunguest Hotel Szieszta teniszpályáin zajló 10.000 USD összdíjazású teniszverseny főbíró-ja Nyírő László nemzetközi versenybíró, az MTSZ bíróbizottságának vezetője.
- Természetesen hat kiváló kollégámmal együttesen felelünk a verseny zavartalan lebonyolításáért, már ami vörös salakon történteket illeti. A profi teniszversenyek jól felépített piramis-rendszerében az itt rendezett future torna a második grádics, az un. satellite versenyeket követi, úgymond rangban. 25.000 - 50.000 dollár összdíjazásúak a challenger versenyek, majd a csúcsot az ATP Grand Prix viadalok jelentik, ezen beül is a például éppen zajló US Open, vagy a talán legismertebb wimbledoni füves verseny.


Nyírő László

Hogyan csöppentem ebbe bele? - természetesen magam is játszottam, ha nem is voltam élteniszező, de a debreceni egyetemi csapat a DUSE színeiben játszottam első osztályú csapatbajnoki mérkőzést is…Ha már itt tartunk had büszkélkedjem is egy kicsit: van soproni tanítványom is dr. Rák Péter személyében, aki tudomásom szerint a helyi társasági tenisz egyik meghatározó és ismert alakja. Aztán egyre többet ültem a bíró székben és egyre kevesebb időt töltöttem lenn a pályán. A 80-as évek elejétől aztán már úgymond profi bíró lettem, évente több mint 150 napot töltök külföldön, vezettem mérkőzést több millió dollár összdíjazású Grand Slam tornákon és természetesen Wimbledonban is. Ismertebb versenyzők, akikre szívesen emlékszem? - Mats Willander, Stefan Edberg, Boris Becker, ja és akit nehéz elfelejteni, a botrányhős Jeff Tarango!
Természetesen ebben a szakmában nélkülözhetetlen a nyelvtudás, azon belül is az angol, amely a tenisz lényegében hivatalos nyelve. Ezen kívül szlovákul is beszélek, ami talán első pillanatra meglepő, de csak rá kell nézni a tenisz világranglistára, vagy hogy közelebbi példát mondjak az itteni verseny főtáblájára és mindjárt érthetőbb miért is hasznos egy nemzetközi teniszbírónak a szlovák nyelv ismerete. Sok kiváló sportembert ismertem meg közülük!
Remélem Sopronban is végig minden a helyén lesz, a jó idő is kitart a szombati döntőig, ahol aztán igazán méltó körülmények között, mintegy mini Roland Garrost láthat a teniszszerető soproni közönség!

(pluzsik)



2004. szeptember 08., szerda 14:02


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület